Haugesund forverret Stabæk-krisen

Roy Miljeteig scoret sitt første eliteseriemål mandag. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Fjorårets serietreer Stabæk tapte 1-3 borte mot Haugesund i eliteserien.

jorårets serietreer får til lite. Laget skapte knapt sjanser i det som var sesongens femte tap i eliteserien.

Stabæk ligger nest sist etter kun å ha tatt 4 av 21 mulige poeng i vår. Kun Start er svakere med tre poeng.

Billy McKinlay har fått en stri start på trenerjobben i Stabæk. Han erstattet suksesstrener Bob Bradley i vinter.

1-1-5 er den grufulle fasiten Stabæk har under den tidligere Premier League-spilleren.

Hentet fra 2. divisjon

Det snødde lett i Haugesund da kampen ble blåst i gang, men hjemmefansen kunne varme seg over tre poeng da FKH klatret til femteplass.

Dødballekspertene tok en fortjent seier etter mål av Roy Miljeteig, Sondre Tronstad og Filip Kiss. Luc Kassi reduserte til 1-2 for Stabæk, men det ble aldri særlig spenning siden Kiss rett etter headet inn 3-1-målet.

Miljeteig ble hentet til Haugesund fra 2.-divisjonslaget Vard foran sesongen. Mot Stabæk kom hans aller første scoring i eliteserien. FKHs 10'er banket inn 1-0 med høyrefoten etter 40 minutter.

Derby neste

Sondre Tronstad, som har vært i engelsk fotball (Huddersfield), skjøt inn 2-0 seks minutter inn i 2. omgang. Den tidligere Start-spilleren skjøt fra 16 meter og via en Stabæk-spiller da han lurte Mande Sayouba i bortelagets mål.

Luc Kassi stanget inn reduseringen etter 73 minutter, men noen sluttspurt rakk aldri bortelaget å sette inn. To minutter senere punkterte Kiss kampen da han skallet inn en corner fra Alexander Stølås.

For seriefemmer Haugesund, fem poeng bak lederlaget Rosenborg, venter rogalandsderby mot Viking søndag. Samtidig får Stabæk besøk av tabelltoer Odd.