Eidur Gudjohnsen til Molde

Eidur Gudjohnsen i aksjon for Island i en landskamp mot Norge.
Eidur Gudjohnsen i aksjon for Island i en landskamp mot Norge. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den islandske fotballveteranen Eidur Gudjohnsen (37) ankom torsdag Molde, melder rbnett.no. Fredag kan han bli presentert som Molde-spiller.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Islandske medier har torsdag skrevet at Gudjohnsen er på vei til den norske eliteserieklubben. Molde-manager Ole Gunnar Solskjær bekreftet sist helg at det hadde vært samtaler om en avtale.

I 21-tiden torsdag kom stjernespissen til Molde lufthavn, der han ble tatt imot av Moldes administrerende direktør Øystein Neerland.

Til Rbnett sa Gudjohnsen at han skulle gjennom forskjellige medisinske tester.

– Jeg tror jeg skal gjøre noe allerede i kveld, og så mer i morgen. Jeg vet ikke helt hva, men det blir å møte apparatet og gjøre noen tester. Forhåpentligvis er jeg klar for trening fredag, sa han.

Han regner med å være med Molde-troppen når den reiser til Spania for å gjøre de siste forberedelsene til europaligakampen mot Sevilla neste uke.

– Hvis alt går som planlagt, så ja.

Veteranen håper å kunne bidra positivt for Molde.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Mine ambisjoner er å spille så godt jeg kan og hjelpe laget med det jeg kan bidra med. Forhåpentligvis kan vi spille om seriemesterskapet, sa han til Rbnett.

Veteranen har en strålende karriere bak seg og har vært utenlandsproff i 15 år. På toppen av karrieren var han stjerne først i Chelsea (2000-06) og Barcelona (2006-09). Han har spilt også i Nederland, Frankrike, Hellas, Belgia og Kina.

Det skal være håpet om å komme med i Islands EM-tropp som ligger bak hans ønske om spill i norsk eliteserie. Gudjohnsen har vært uten klubb siden avtalen med kinesiske Shijazhuang Ever Bright gikk ut i fjor høst.

Les også: FK Haugesund saksøker Molde