Liverpool «strålende i 83 minutter»

Roberto Firmino så ut til å bli den store helten mot Sunderland, men Liverpool mistet 2-0-ledelsen og det endte 2-2. Foto: Carl Recine / Reuters / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

I Jürgen Klopps fravær var det Pepijn Lijnders som møtte mediene etter at Liverpool kastet vekk to måls ledelse rett før slutt i 2-2-kampen mot Sunderland.

Liverpool ledet 2-0 da det gjensto åtte minutter, men mål av Adam Johnson og Jermain Defoe gjorde at Sunderland kom tilbake og sikret uavgjort.

Jürgen Klopp ble blindtarmoperert lørdag og var ikke til stede på benken. Derfor var det førstelagstrener Pepijn Lijnders som måtte svare på spørsmål fra pressen.

– Vi er skuffet. Vi vet at en kamp varer i 95 minutter, og i 83 av dem var vi strålende. Da vi fikk det første målet, spilte vi godt. Så reduserte de til 1-2, og det var skuffende å la dem få to mål. Resultatet lyver aldri, men i dag løy det litt, sa han ifølge BBC.

Sunderland-sjef Sam Allardyce sier hans lag var skuffet over å komme under, men fornøyd med snuoperasjonen.

– Vi var skuffet over 0-1-målet, men 1-2-målet åpnet opp Liverpool-forsvaret, og så fikk Defoe sin sjanse. Vi vil ikke makte å slå tilbake slik hver kamp, men i dag var det et verdifullt poeng for oss, sa han.

Han ser likevel forbedringer i eget lag.

– For meg handler det om at spillerne må høre og lære mer når det kommer til hvordan man skal kontrollere en kamp og så straffe motstanderen når vi har sjansen.

Firmino god

Etter en målløs første omgang, fortsatte hjemmelaget å kjøre kampen, og det ga resultater. Etter 59 minutter slo James Milner et innlegg til Roberto Firmino. Formspilleren headet inn 1-0.

Elleve minutter senere var brasilianeren igjen sentral. Spissen stjal ballen og satte fart mot mål. Alene med keeper valgte Firmino å trille ballen til en bedre plassert Adam Lallana, som enkelt doblet ledelsen.

Adam Johnson skapte ny spenning da han lurte et frispark fra 20 meter i mål. Målvakt Simon Mignolet burde avverget forsøket.

Gjestene spilte plutselig med en helt annen intensitet og energi. Ett minutt før slutt utlignet bortelaget. Nyinnkjøpte Wahbi Khazri fant Defoe i 16-meteren. Spissen var feilvendt, men vendte opp og satte ballen bak Mignolet.

Skader og protest

Liverpool fikk også flere dårlige nyheter gjennom en større skadeliste. Fra før var Martin Skrtel, Philippe Coutinho og Divock Origi ute med skade, i tillegg til at manager Klopp måtte stå over på grunn av blindtarmsbetennelse.

Mot Sunderland måtte midtstopper Dejan Lovren ut etter 12 minutter, mens Joe Allen forlot banen like før pause. En gledelig nyhet var derimot at den skadeplagede spissen Daniel Sturridge var tilbake på benken.

På forhånd var det varslet en protest mot økte billettpriser neste sesong blant hjemmefansen, noe som skulle skje etter 77 minutter. Da klokka viste 77 minutter, ble det høylytte protester, etterfulgt av «You'll never walk alone», før mange valgte å forlate stadion som varslet. De fikk aldri med seg Sunderlands opphenting.