Molde-tap for Fenerbahçe

Fenerbahces Ozan Tufan (t.v.) og Etzaz Hussain i Europa League kampen mellom Molde og Fenerbahce på Aker Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

Molde gikk glipp av muligheten til å sikre gruppeseier da Fenerbahçe ble for sterk torsdag kveld. Det tyrkiske laget vant 2-0 etter to mål i annen omgang.

I tillegg ble Knut Olav Rindarøy utvist på overtid etter at han stemplet en liggende Fenerbahçe-spiller. Det var en helt hodeløs handling av Molde-backen, som etter alt å dømme kommer til å få tre kampers karantene.

Det var målløst til stadionuret viste 68 minutter. Da utnyttet Fernandão svak markering da han stanget inn ledermålet for gjestene.

Like før slitt fikk Ozan Tufan en enkel jobb med å doble ledelsen, og dermed endte kampen 2-0 til den Fenerbahçe.

Molde var på forhånd videre til 16-delsfinalen, men må ha uavgjort borte mot Ajax for å være sikker på å vinne gruppen.

Traff tverrliggeren

Det var et vanvittig uvær i Molde, og alt regnet påvirket i stor grad hendelsene på banen.

Mange tilfeldige situasjoner oppsto, og spillerne var helt klart ukomfortable. Likevel kom begge lag frem til sjanser, og Molde var nærmest scoring i første omgang.

Sander Svendsen fikk ballen på rundt 30 meter og fyrte av et knallhardt skudd. Det smalt i tverrliggeren bak keeper Fabiano, som knapt rakk å løfte armene før ballen hadde passert på vei mot mål.

Etter hvilen var forholdene på banen noe bedre, men de skapte likevel trøbbel for spillerne ved flere anledninger.

Kvarteret var spilt av omgangen da det tente skikkelig til.

Innbytter Ola Kamara skjermet ballen nær sidelinjen til høyre, og bortelagets Bruno Alves feide ham brutalt i bakken med en tofotstakling.

Midtstopperen var litt heldig som slapp med bare gult kort, og han knuffet også borti Kamara da Molde-spilleren klaget til dommeren på taklingen.

Fikk åpent mål

Like etter kom Fenerbahçe frem til sin første store sjanse i annen omgang, og den satte Fernandão i mål. Vegard Forren ga spissen altfor mye plass ved et innlegg, og han stanget ballen inn bak Ethan Horvath.

Utover omgangen slet hjemmelaget med å skape noe særlig fremover. Mohamed Elyounoussi kom nærmest, men tyrkernes keeper hadde kontroll.

Seks minutter før slutt ble Fernandão spilt alene gjennom. Horvath blokkerte hans forsøk, men kunne ikke hindre at Tufan nærmest spaserte returen i det åpne målet.

Dermed må Molde trolig ta poeng borte mot Ajax om to uker for å vinne gruppen. Klarer laget uavgjort, er Molde videre som gruppevinner uansett hva Fenerbahçe gjør mot Celtic. Tyrkisk poengtap gjør også Molde til gruppevinner.

I Amsterdam må Molde altså klare seg uten Rindarøy, som så rødt etter den håpløse stemplingen. Han får sannsynligvis tre kampers utestengelse, noe som betyr at han også mister 16-delsfinalen i februar.