Rosenborg slått ut av europaligaen

Alexander Søderlund (nr. 2 f.h.) scoret Rosenborgs mål mot St. Etienne. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Rosenborg er ute av europaligaen etter 1-1 mot Saint-Étienne torsdag. Trønderne ledet lenge, men gjestene sikret uavgjort etter at Ole Kristian Selnæs ga bort et svært unødvendig straffespark.

Midtbanespilleren kastet seg inn mot en Saint-Étienne-spiller på vei ut av feltet da ti minutter gjensto, og dommeren pekte helt korrekt på straffemerket. Det var riktignok Selnæs helt uenig i.

– En soleklar «dive», sa midtbanespilleren til Adresseavisen etter kampen.

Nolan Roux satte straffen sikkert i mål, og dermed er Rosenborgs håp om avansement i europaligaen over. RBK spilte uavgjort i begge kampene mot Saint-Étienne etter å ha ledet. Det kostet sjansen til avansement.

– Det er for dårlig. Vi er ikke effektive nok, men heldigvis er det god læring, sa kaptein Mike Jensen.

Alexander Søderlund ga Rosenborg ledelsen fem minutter før pause, i en omgang der hjemmelaget dominerte fullstendig.

Etter hvilen virket RBK-spillerne slitne, og Saint-Étienne presset dem lenger og lenger bakover på banen.

Etter utligningen prøvde Kåre Ingebrigtsens menn etter beste evner å svare, men klarte ikke å score flere mål.

Stolpeskudd

Rosenborg var avhengig av full pott i sine to siste kamper, samt hjelp av gruppeleder Lazio, og gikk friskt ut mot sin franske motstander.

Hjemmelaget skapte flere gode sjanser i første omgang, men måtte vente til det var spilt 40 minutter før Søderlund fikk et hav av rom etter en duell og bredsidet ballen i mål.

Før scoringen hadde Selnæs nesten sendt målet opp på tribunen med et kjempeskudd i stolpen, mens Hólmar Örn Eyjólfsson fikk sin heading reddet på streken.

Hjemmelaget gikk til pause med en fortjent 1-0-ledelse, men etter hvilen fikk publikum se et langt mer aggressivt bortelag på banen.

Saint-Étienne kom seg høyere opp i banen og skapte en del sjanser, men Rosenborg red av de viktige første minuttene.

Det kan laget takke keeper Alexander Lund Hansen for, som vartet opp med en god redning etter 55 minutter.

Reddet mer armen

Saint-Étienne fortsatte å presse mot et Rosenborg som virket litt kjørt i annen omgang, men gjestene sviktet i avslutningsøyeblikket.

Drøye kvarteret før slutt var Anders Konradsen svært nær å doble ledelsen etter en corner. Midtbanespillerens avslutning traff Benoît Assou-Ekotto i armen, men dommeren nøyde seg med å gi ny corner. Det var nok riktig ettersom Assou-Ekotto hadde armen inntil kroppen, men mange dommere ville pekt på ellevemeteren i en slik situasjon.

– Vi har kastet fire poeng ut av vinduet, vi skal ikke legge skjul på det. Vi har gitt dem to unødige straffer. Vi skulle hatt straffe og de rødt kort, sa Pål André Helland og siktet til situasjonen med Assou-Ekotto.

Like etter ble Lund Hansen satt på prøve av Kévin Monnet-Paquets knallharde langskudd, men keeperen var nok en gang med på notene.

Akkurat da hang RBK litt i tauene, og minuttet etter ga Selnæs bort straffen som førte til Roux' utligning.

Dermed er Rosenborg uten mulighet til å gå videre i europaligaen før den siste kampen mot Dnipro.