Fannemel disket, Norge ikke til finale

Anders Fannemel ble disket, og dermed kom ikke Norges lag til finaleomgangen i Klingenthal.
Anders Fannemel ble disket, og dermed kom ikke Norges lag til finaleomgangen i Klingenthal. Foto: Primoz Lovric / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Anders Fannemel hadde ureglementert hoppdress og ble diskvalifisert etter sitt hopp i 1. omgang i lagkonkurransen. Dermed går finalen uten Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Han er veldig lei seg. Det skjedde en glipp. På målingene ble dressen funnet for stor rundt knærne. Reglene er strenge og blir etterlevd knallhardt, slo hoppsjef Clas-Brede Bråthen fast overfor NRK.

– Det blir en tøff jobb å få Anders klar til søndag. Det er leit for vi følte vi fikk en god start på rennet, sa Bråthen.

Fannemel landet på 130,5 meter, mens Johann Forfang hadde 132,5 meter. Tom Hilde landet på 125 og Andreas Stjernen 126 meter. Norge hadde ligget på 4.-plass hvis Fannemel ikke var blitt disket.

Fannemels hoppdress holdt ikke FIS' sine oppsatte mål, og dermed endte Norge på 10.-plass. Finalen hoppes blant de åtte beste etter 1. omgang.

– Johann Forfang hoppet bra og blir fulgt opp av Fannemel og Hilde. Så ryker dessuten stroppen til Andreas Stjernen slik at han ikke fikk så mye ut av sitt hopp. Vi hadde vært med å kjempet om pallen, men dette er slik ikke skal skje, men som kan skje fra tid til annen, sa hoppsjefen.

– Vi må jobbe med utøverne og få dem på offensiven igjen. (©NTB)