Kroatia gjorde jobben mot Malta

Kroatia gjorde det de måtte mot Malta og vant 1-0. Det sikret EM-billett. Foto: Darrin Zammit Lupi (Reuters / NTB scanpix)
Kroatia gjorde det de måtte mot Malta og vant 1-0. Det sikret EM-billett. Foto: Darrin Zammit Lupi (Reuters / NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kroatia vant enkelt 1-0 mot Malta i EM-kvalifiseringen tirsdag og sikret EM-billetten etter Norges 1-2-tap mot Italia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Malta hevet seg betraktelig fra lørdagens kamp mot Norge i innledningen mot Kroatia. Flere fine kombinasjoner offensivt skremte nok en del kroater, men gjestenes kvaliteter var langt større.

– Det er en fantastisk følelse å føre Kroatia til det niende sluttspillet av 11 mulige etter at landet ble en selvstendig nasjon, sa landslagssjef Ante Cacic til TV-stasjonen HRT etter kampen.

– Alle ære til spillerne som leverte resultatene vi trengte etter å ha snublet to ganger. Vi fortjente å ende blant de to beste i gruppen og gå direkte til EM, tilføyde han.

Perisic-flaks

I det 25. minutt slo stjerneskuddet Mateo Kovacic en glitrende ball i bakrom til Marko Pjaca. 20-åringen slo på tvers, men ballen ble klarert til Ivan Perisic. Den kroatiske toppscoreren skjøt via en forsvarer og i mål.

Da falt energinivået hos øynasjonen. Kroatia tok fullstendig over styringen av kampen og kunne ha økt med både ett og to mål før pause.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Bare nesten magisk kveld i Roma

I annen omgang gjorde ikke de kroatiske stjernene mer enn de måtte. De kontrollerte kampen, men kom til få store sjanser. Samtidig hadde de få problemer med å demme opp for det Malta hadde å by på.

Da Italia utlignet til 1-1 mot Norge, klamret mange nordmenn seg til håpet om en maltesisk utligning. Den kom aldri. Hadde kroatene avgitt poeng, ville Norge gått direkte til EM-sluttspillet.

Bulgaria avsluttet med seier

Kroatia har hatt en solid kvalifisering, men uavgjort mot Aserbajdsjan og tap mot Norge i september satte EM-plassen i fare. Det fikk konsekvenser for trener Niko Kovac som ble sparket. Inn i sjefsstolen kom Ante Cacic.

Det kroatiske laget var avhengig av at Norge avga poeng for å sikre seg direkte plass til EM.

I den ubetydelig kampen mellom Bulgaria og Aserbajdsjan i Norges gruppe, vant bulgarerne 2-0. Målscorerne var Mihail Aleksandrov og Dimitar Rangelov.