Norges skjebnekamp i Roma

Foran andre omgang var Norge klare for fotball-EM med 0-1 mot Italia på bortebane, men Italia ble for sterke for Norge.

Italia utlignet i 74. minutt da Florenzi satte ballen selvsikkert i det norske mål, og i 82. minutt punkterte Italia kampen da Pelle sørget for 2-1 på hjemmebane.

Norge tok imidlertid først ledelsen da Alexander Tettey hamret ballen i mål i 23. minutt.

Den voldsomme nedbøren som var ventet på Olympiastadion i Roma lar vente på seg.

Vel en time før avspark mellom Italia og Norge, var det bare lett regn i lufta.

Værvarslene har de siste dagene gitt signaler om søkkvåte forhold. Det kan fortsatt bli slik før kampen er over, men høljregnet er uansett minst et par timer på etterskudd.

De elleve som startet kampen mot Malta på lørdag får også sjansen mot de asurblå italienerne. Dermed får Haitam Aleesami sin andre landskamp, og kaptein Per Ciljan Skjelbred er helt klar etter å ha fått en smell mot Malta.

Kapteinen gikk ned i en duell og holdt seg umiddelbart til ankelen. Han indikerte til støtteapparatet at han måtte byttes ut, men Skjelbred fikk en dose isspray og jogget skaden av seg.

Usikre prognoser

Yr.no melder om noe mer beskjedne 18,1 millimeter nedbør mellom klokka 17 og 23 på Olympiastadion i kveld. Avspark i skjebnekampen som kan sende Norge til EM i Frankrike er 20:45.

Følg kampen direkte her

Det er restene av orkanen Joaquin som kommer inn over byen i kveld. For en uke siden lå værmeldingene på over 50 millimeter nedbør.

Vakthavende meteorolog ved Meteorologisk Institutt sier til Dagbladet at værvarslingen er dyster for kveldens kamp.

– En millimeter nedbør tilsvarer en liter vann per kvadratmeter. 30 millimeter nedbør tilsvarer tre ti liters bøtter med vann per kvadratmeter, sier meteorologen til Dagbladet.

Lenge mellom utsettelsene

I verste fall må kampen utsettes eller stoppes.

Sist Norge måtte utsette en landskamp var tilbake i 2006. Da ble kvalifiseringskampen mot Hellas i Piraeus utsatt med 45 minutter. Den gang tapte Norge 1-0.

Ifølge Dagbladet skal været ikke ha vært et tema på det tekniske kampmøtet som avholdes før avspark med alle aktørene.