Alpinistene kjemper om 5,9 millioner kroner i Kitzbühel

Kjetil Jansrud er regjerende utforvinner i Kitzbühel. Når han vender tilbake til vinteren skal han være med å kjempe om store summer i premiepenger. En ny seier kan innbringe 645.000 kroner. Totalt skal alpinistene kjempe om samlede premiepenger på 5,9 millioner kroner.
Kjetil Jansrud er regjerende utforvinner i Kitzbühel. Når han vender tilbake til vinteren skal han være med å kjempe om store summer i premiepenger. En ny seier kan innbringe 645.000 kroner. Totalt skal alpinistene kjempe om samlede premiepenger på 5,9 millioner kroner. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Alle som plasserer seg innenfor de 30 beste kommer til å få premiepenger i verdenscuprennene i alpint i Kitzbühel til vinteren. Det gjelder også for kombinasjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere har bare de 15 beste i kombinasjonen av utfor og slalåm vært inne på listen over dem som får utbetalinger, men det har arrangørene forandret på i år. Vinneren av kombinasjonen, som både Kjetil André Aamodt og Lasse Kjus vant tre ganger hver, får 415.000 kroner, mens 30.-mann blir tilgodesett med 5600 kroner.

Totalt er den samlede premiepotten på 645.000 euro (5,9 millioner kroner etter dagens kurs). Vinneren av fredagens super-G får 482.000 kroner, mens utforvinneren lørdag og slalåmvinneren søndag vinner 70.300 euro (ca. 645.000 kroner)

God årslønn

Dersom en løper skulle klare å vinne alle de fire konkurransene i Kitzbühel, kan vedkommende stikke 2,18 millioner kroner i lomma etter helgen, som går fra 22. til 24. januar neste år.

Det er lite trolig at noen av dagens alpinister kan klare det. Spesialiseringen som har funnet sted de senere årene, gjør at det er svært vanskelig å kunne vinne både i supertekniske slalåm og samtidig kjempe i toppen i utfor.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Men Norge har løpere som kan vinne fartsøvelsene i Kitzbühel. Jansrud vant Hahnenkamm-utforen i fjor, men misset i super G-rennet. I år er Aksel Lund Svindal tilbake, og begge de to norske essene er gode nok til å være med å kjempe om seieren i begge fartsøvelsene.

I slalåm stiller Norge med Henrik Kristoffersen som sitt sterkeste kort. Han kan med full klaff være med å kjempe om seieren i Ganslern, som slalåmtraseen kalles.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Jansrud kritisk til ny OL-gren

Mye arbeid

Arrangørene er svært stolte av å kunne øke premiepengene i verdens mest spektakulære og populære verdenscuprenn i alpint nok en gang.

– Det nye i år er at også de 30 beste i kombinasjonen kommer inn på premielisten med utbetalinger. Det har gjort at vi har måttet øke premiebudsjettet vårt betydelig, og det har ikke vært enkelt å få til. Det er i det hele tatt en stor utfordring å skulle øke premiebudsjettet hvert enste år, sier styreformannen for det verdenskjente rennet, Michael Huber.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han sier at det var mulig å øke budsjettet i år takket være stor velvillighet fra sponsorene og samarbeidspartnerne på TV-siden.

Også renndirektøren jubler og er svært glad for at premiebudsjettet er økt og utvidet med tanke på kombinasjonen.

– Det er svært viktig for oss at også de 30 beste i kombinasjonen er inne på premielisten. Det er med på å understreke den store sportslige utfordringen for alle som kjemper i traseene Streif (fart) og Ganslern (slalåm), forklarer Axel Naglich.

Les også: Svindal og Jansrud må jakte ny trener