Svein Arne Hansen gir seg som friidrettspresident

Svein Arne Hansen gir seg som president i norsk friidrett. Han har rett og slett ikke tid til å fortsette etter at han ble valgt til europeisk friidrettspresident og styremedlem i Det internasjonale friidrettsforbundet.
Svein Arne Hansen gir seg som president i norsk friidrett. Han har rett og slett ikke tid til å fortsette etter at han ble valgt til europeisk friidrettspresident og styremedlem i Det internasjonale friidrettsforbundet. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter at Svein Arne Hansen ble valgt til president i Det europeiske friidrettsforbundet (EA), fant han raskt ut at det ble vanskelig samtidig å være norsk friidrettssjef.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tore Hordnes, som har vært visepresident under Hansen i flere perioder, overtar som øverste sjef i styret, melder Norges Friidrettsforbund. Hordnes har faktisk vært visepresident i alle årene i Hansens presidentperiode.

– Jeg skal fortsette å jobbe for friidrettens beste i Norge, og er sikker på at Hordnes vil bli en leder som vil styre og utvikle friidretten med stø hånd fremover. Siden jeg ble valgt til leder for friidretten i Europa har dette tatt mye av min tid, og Hordnes har allerede tatt ansvar for mange av mine oppgaver, sier Hansen.

Ved siden av at han ble president i EA kom han også inn i styret i Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF), og det er den internasjonale organisasjonen som har anbefalt at områdepresidenter ikke også sitter som ledere i sine nasjonale forbund.

Lang fartstid

Svein Arne Hansen, som tidligere ble kalt «Bislett-Hansen» på grunn av at han var en ubestridt leder for Bislett Games i mange, kom inn som friidrettspresident i 2003. Han har svært lang fartstid.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Stort sett han har vært en stø og forutsigbar leder. Det har ikke vært mye bråk og uro innenfor friidretten i Hansens tid, men en episode i forbindelse med superligaen i Russland i sommer, kastet noen mørke skyer over både ham og styret.

Bakgrunnen var at en utøver ble svært full på banketten. Hansen ble beskyldt for også å ha vært beruset og kommet med flåsete bemerkninger. Saken gled over uten altfor mye støy.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne kjedelige saken er ingen årsak til at Hansen trekker seg. Det er hans store og sterke internasjonale engasjement som er hovedårsaken til det.

Lengstsittende

Hansen har vært den presidenten i norsk friidrett som har sittet lengst, og han er sikker på at Hordnes fra Bjarg i Bergen kommer til å bli en god etterfølger. De to har hatt et utmerket samarbeid.

Det har ligget i kortene en stund at Hansen kom til å gi seg på toppen i norsk friidrett før perioden hans etter siste valg var over. Hordnes har vært klar til å ta over.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg ser fram til å bidra til friidrettens beste i lederrollen. Vi har mange spennende juniorer som har markert seg i årets mesterskap, og det er viktig å tilrettelegge for at de kan utvikle seg videre, sier Hordnes i en kommentar.

– Jeg ønsker å sette søkelyset på å bygge laget friidrett i tiden fremover, og i dette arbeidet blir organisasjonens strategiplan et viktig verktøy, fortsetter han.

Hansen har vært en svært aktiv president i europeisk friidrett etter at han trådte inn i rollen i april i år. Det var annen gang han stilte som kandidat. Første gangen tapte han valget til sittende president Hansjörg Wirtz. (©NTB)