Start sjanseløse mot Rosenborg

Rosenborgs Jørgen Skjelvik fastsatte sluttresultatet til 4-0 for RBK mot Start i Kristiansand. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Rosenborg stormer videre mot seriegull. Søndag var trønderne effektive og vant 4-0 borte mot Start. Anders Konradsen, Pål André Helland, Fredrik Midtsjø og Jørgen Skjelvik scoret målene.

RBK leder serien med åtte poeng på Stabæk. Med seier i neste runde mot Bodø/Glimt og Stabæk-tap hjemme mot Aalesund, vil Kåre Ingebrigtsen og co. sikre seg ligatittelen tre kamper før slutt.

I Kristiansand var det stakkars Start som fikk unngjelde mot Rosenborg-maskineriet. Sørlendingene har to særdeles viktige kamper i vente i bunnstriden. De kommende rundene møter klubben nedrykkskonkurrentene Mjøndalen og Sandefjord.

Hjemme mot RBK kom Start godt ut fra begynnelsen, men kom ikke til de store mulighetene og gjestene var effektiv fra tidlig av. Dermed ble Start hengende etter.

Marginer

Tidligere Start-spiller Matthías Vilhjálmsson stusset ett innkast videre inn i feltet, og Anders Konradsen knallet til på halvvolley fra ti meter. Håkon Opdal rakk aldri fram til nærmeste hjørne i tide. Det ga RBK 1-0.

Bedre ble det ikke for Start da bortelaget hadde dommeren vel mye på sin side etter halvspilt omgang. Fredrik Midtsjø ble felt og dommer Trond Ivar Døvle pekte på ellevemetersmerket. TV-bildene viste at midtbanespilleren ble felt utenfor 16-meteren. Rosenborg takket og bukket. Pål André Helland var sikker fra straffemerket og doblet.

Like før pause hadde Midtsjø igjen marginene på sin side. En corner endte hos 22-åringen plassert utenfor boksen. Midtbanespilleren fyrte av et lavt skudd som skiftet retning i en Start-spiller og gikk i mål.

På overtid spilte Michael Christiansen igjennom Mads Stokkelien. Spissen satte ballen i nettmaskene, men ble avvinket for offside. Igjen viste TV-bildene at avgjørelsen fra dommertrioen var feil. Mikael Dorsin hang klart igjen bak resten av forsvaret.

Ikke i nærheten

Start var trolig sugne på å komme godt ut i annen omgang etter den sure avslutningen på de første 45 minuttene, men det startet som det sluttet for vertene.

Ole Kristian Sælnes spilte Jørgen Skjelvik igjennom alene med Opdal. Venstrebacken vippet ballen elegant over burvokteren og det sto 4-0.

Start hadde ikke mye å by på utover kampen. En tropp nesten blottet for rutine gikk mer og mer tom for krefter, mens Rosenborg kontrollerte oppgjøret i sitt spor.