Arsenal ydmyket Manchester United

Arsenals Alexis Sánchez scoret to mål i 3-0-seieren over Manchester United søndag. Foto: Carl Recine / Reuters

Arsenal spilte gnistrende angrepsfotball hjemme mot Manchester United. London-klubben knuste Louis van Gaals mannskap 3-0 søndag.

Foran den åttende Premier League-runden ledet United ligaen. Tross de imponerende resultatene i sesongstarten har ikke Manchester-klubben overbevist prestasjonsmessig.

Arsenal har på sin side også vaklet i ligainnledningen. Arsène Wenger og co. var riktignok kun tre poeng bak søndagens motstander foran oppgjøret, men offensivt hadde ikke hovedstadsklubben vært helt til å kjenne igjen fra tidligere sesonger.

Spørsmålene var derfor mange før en av sesongens store tester mellom to av tittelkandidatene. Etter kampen var det ingen tvil om hvilket av lagene som besto.

Sjokkerte United

Arsenal gikk rett i strupen på United hjemme i London. Gjestene virket tafatte og tunge fra start. Det ble avgjørende for kamputfallet.

Etter bare seks minutter spilte Mesut Özil og Aaron Ramsey vegg. Özil kom til innlegg og en møtende Alexis Sánchez hælflikket ballen forbi United-målvakt David de Gea.

Like etter ledermålet stormet hjemmelaget i angrep på nytt. Theo Walcott fant en umarkert Özil. Tyskeren bredsidet ballen i mål til 2-0 etter kun sju minutter. Manchester-klubbens forsvar, som har spilt solid denne sesongen, virket lamslåtte, og verre skulle det bli.

19 minutter ut i kampen mottok Sanchez ballen ute på venstrekanten. Chileneren trakk inn i banen og klinket ballen i krysset.

Sjanseløse

Etter en meget svak første omgang, der United kun truet Arsenal-målet en gang da Anthony Martial var alene med Petr Cech, gjorde van Gaal to bytter i pausen. Memphis Depay og Matteo Darmian ble ofret for Marouane Fellaini og Antonio Valencia.

Arsenal var ikke like ivrige offensivt i annen omgang. United kom mer på høyde med vertene, men de store mulighetene uteble. «The Gunners» var helt klart overlegne over 90 minutter. De passerte United på tabellen med bedre målforskjell. Kun Manchester City har flere poeng.