Sandefjords håp slukket av «Mos»

Sandefjord feirer 0-1 i eliteseriekampen mot Aalesund søndag.
Sandefjord feirer 0-1 i eliteseriekampen mot Aalesund søndag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Sandefjords lille drøm om å redde plassen i eliteserien ble knust like før slutt søndag. Aalesund avgjorde til 2-1 helt på tampen.

Innbytterne Mustafa Abdellaoue og Aron Elis Thrándarson slo til helt mot slutten.

Jean Alassane scoret før pause. Tabelljumbo Sandefjord hadde dermed lenge bare fire poeng opp til Tromsø og Mjøndalen med fire runder igjen å spille.

Like før pause ble Magne Hoseth og Peter Orry Larsen byttet ut hos hjemmelaget. Ingen av dem virket skadd.

Håp

Sandefjords andre seier på de 23 siste kampene i eliteserien lå lenge og vaket. Klubben var helt avskrevet for flere måneder siden. Aalesund ligger trygt plassert litt under midten av tabellen.

Målet kom etter at Eirik Lamøy i full fart skar inn på venstresiden. Innlegget fra dødlinjen gjorde det lett for Jean Alassane Mendy: 0-1.

Sterke

AaFK var elendig før pause. Fra start av i 2.-omgangen var det en helt annen stil over vertene.

I løpet av fem-seks minutter hadde de hatt to kjempesjanser. Det kom flere utover i kampen også. Hjemmelaget kjørte med tre spisser og risikerte mye.

Til slutt måtte et utkjørt Sandefjord resignere ved baklengsmålene.