Elleville Aguero scoret fem mot Newcastle

Sergio Agüero scoret utrolige fem mål før han ble byttet ut mot Newcastle lørdag. Her chipper argentineren inn én av fulltrefferne sine. Foto: Carl Recine / Reuters

Sergio Agüero (27) slo til med utrolige fem mål på 20 minutter da Manchester City banket Newcastle 6-1 på eget gress lørdag.

Aguero snudde kampen for City på egen hånd. Etter at Newcastles Aleksandar Mitrovic sendte gjestene i ledelsen etter 18 minutter, var det duket for Aguero-show.

I det 42. minutt nikket argentineren først inn 1-1 fra kort hold. Fire minutter etter pause var han på plass igjen, og jubelen fra hjemmefansen hadde knapt stilnet før det sto 3-1. Aguero chippet elegant inn sitt tredje for dagen i duell med Newcastle-keeper Tim Krul.

Newcastle-kollaps

Gjestene falt helt sammen etter hvilen. Etter 54 minutter økte Kevin De Bruyne til 4-1 på vakkert hvis. Belgieren scoret på volley inne i boksen.

Men Aguero var ikke lei av å score. Etter 60 minutter mottok han ballen på venstre, dro seg inn i banen, og avsluttet på flott vis. Ballen suste forbi bortelagets sisteskanse.

I det 65. minutt byttet City-manager Manuel Pellegrini ut sin storscorer. Aguero fikk stående applaus fra hjemmefansen da han gikk av banen. Wilfried Bony erstattet argentineren.

Med lørdagens utrolige prestasjon tangerte Aguero rekorden for flest scoringer i en og samme Premier League-kamp (5). Spillere som Dimitar Berbatov og Alan Shearer har klart det samme tidligere.

– Sergio Agüero kan score ut av ingenting. Det er utrolig bra at vi har ham på laget vårt, sier lagkamerat Kevin De Bruyne til BBC.

Belgieren, som ble hentet til City i sommerens overgangsvindu, er også tilfreds med lagets og egen innsats.

– Jeg er ikke så fornøyd med det vi presterte før pause, men i 2. omgang var det bra. Selv hadde jeg det litt vanskelig til å begynne med i kampen, men jeg prøvde å forbedre meg, sier han.

Snudde trenden

Lørdagens seier var viktig for gulljagende City. De to siste seriekampene hadde endt med tap for de lyseblå. Forrige serierunde tapte Manchester-laget hele 1-4 borte mot Tottenham, mens det også ble tap mot West Ham (1-2) i runden før.

City har 18 poeng etter åtte kamper. Dermed henger laget i høyeste grad med i tetstriden i Premier League.