Selvmål reddet Arsenal

Alex Oxlade-Chamberlain avfyrte skuddet som endte med selvmål da Arsenal slo Newcastle. Foto: Andrew Yates / Reuters

Arsenal har fremdeles til gode å overbevise spillemessig denne sesongen, men halte i land tre poeng med 1-0 borte mot Newcastle lørdag. Fabricio Coloccinis selvmål avgjorde kampen.

Selvmålet kom etter 52 minutter, og gjør at Newcastle står uten seier på de fire første kampene.

Arsenal står på sin side med full pott på bortebane, og laget har sju poeng på de fire første kampene.

Newcastles oppgave var vanskelig, og ble ikke lettere av at Aleksandar Mitrovic fikk direkte rødt kort tidlig i første omgang.

Hjemmelaget skapte knapt én eneste sjanse i løpet av 90 minutter, og selv om Arsenal også skapte lite, var seieren fortjent.

Mitrovic så rødt

Som mot Manchester United forrige helg slet Newcastle voldsomt i innledningen av kampen. Taklingene fløy, og etter 25 minutter hadde hjemmelaget fått tre gule og ett rødt kort. Spissen Mitrovic, som har et disiplinærproblem, fikk marsjordre etter drøye kvarteret for å ha stemplet Francis Coquelin.

Avgjørelsen var kanskje noe streng, men reprisen viste at Mitrovic kom altfor sent inn og traff franskmannen høyt på leggen.

Like før ble Arsenal etter alt å dømme snytt for straffe da Héctor Bellerín gikk ned i boksen, men dommer André Marriner, som var godt plassert, vinket spillet videre.

Det røde kortet gjorde at Newcastle la seg lavt og satset på kontringer. Arsenal hadde det meste av banespillet, men slet med å skape sjanser.

Nærmest i første omgang var Theo Walcott etter at Tim Krul ga retur på et skudd av Alexis Sánchez, men han skjøt svakt over fra kloss hold.

To poeng på fire kamper

Etter 45 frustrerende minutter tok det ikke lange tiden før Arsenal tok ledelsen i annen omgang.

En ny retur av Krus på et Sanchez-skudd endte hos Oxlade-Chamberlain, som fyrte av fra skrå vinkel. Skuddet ville gått utenfor, men endte i nettmaskene via Coloccini.

Newcastle klarte aldri å true Arsenal etter bortelagets ledermål, til det var overmakten for stor. I stedet presset de rødkledde på for mål nummer to, men uten å lykkes.

Tapet var Newcastles annet for sesongen, og laget står med fattige to poeng på fire kamper.

Arsenal imponerte heller ikke denne gangen, men har i det minste sanket sju poeng etter det svært overraskende tapet for West Ham i serieåpningen. (©NTB)