Sterk hjemmeseier av Aalesund

Leke James (2 f.h.) ga hjemmelaget ledelsen da Aalesund slo Vålerenga 2-0 fredag.
Leke James (2 f.h.) ga hjemmelaget ledelsen da Aalesund slo Vålerenga 2-0 fredag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Leke James og Peter Orry Larsen scoret målene da Aalesund slo Vålerenga 2-0 i fredagens eliteseriekamp i fotball.

Dermed fortsetter Aalesund den gode hjemmeformen.

Vålerenga fikk kampens første sjanse etter at Edvard Skagestad slo et svakt tilbakespill mot keeper Sten Grytebust 11 minutter ut i kampen. Mohammed «Moa» Abdellaoue fanget opp ballen, og slo inn mot Alexander Mathisen, som fra god posisjon avsluttet til side for mål.

To minutter senere tok Aalesund ledelsen. Tidligere Aafk-spiller Jonatan Tollås Nation klønet det til i Vålerenga-forsvaret, og Leke James satte ballen enkelt i mål fra to meter.

Etter at hjemmelaget tok ledelsen slet begge lag med å komme til sjanser, før James igjen var frampå for vertene ett minutt på overtid i første omgang. Akeem Latifu la inn foran mål, og der dempet James ballen på brystet, før han lekkert kom seg fri fra forsvaret. Innlegget foran mål havnet hos Peter Orry Larsen, som sørget for at Aalesund gikk til pause med 2-0-ledelse.

Etter hvilen kom gjestene mer inn i kampen. Blant annet fikk Moa en stor sjanse da det gjensto 20 minutter, men Grytebust vartet opp med en sterk redning.

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal gjorde flere offensive bytter utover i omgangen, og gjestene fikk flere sjanser. Reduseringen kom likevel aldri, og dermed endte det 2-0.

Med fredagens tap ligger Vålerenga poenget bak tredjeplasserte Viking på tabellen. Stavangerlaget kan øke forspranget ved seier over bunnlaget Sandefjord lørdag.

Aalesund tok tre viktige poeng, og rykker dermed lenger unna bunnstriden. Med 28 poeng skiller det nå 11 poeng ned til Tromsø på nedrykksplass.