Dortmund herjet med Odd

Odd gikk ikke videre til Europaligaen.
Odd gikk ikke videre til Europaligaen. Foto: Ina Fassbender / Reuters

Dortmund slo Odd 7-2 hjemme og vant 11-5 sammenlagt i veien mot gruppespillet i europaligaen. For Odd blir det dermed ikke noe videre spill i Europa denne sesongen.

Etter 3-4-tap hjemme fikk Odd et ørlite håp da Ole Jørgen Halvorsen headet inn 1– 0 i Tyskland etter 19 minutters spill. Scoringen kom etter en corner.

Men akkurat som i hjemmekampen klarte ikke Odd å holde på ledelsen sin. Dortmund slo raskt kontra foran et fullsatt stadion.

Kontra

Først ble det 1– 1 på et vanvittig skudd i krysset fra rundt 20 meters hold av Henrikh Mkhitaryan. Da var det spilt 25 minutter.

Bare to minutter senere var det 2– 1. Dortmund utspilte Odd selv om Odd etablerte i forsvar, og Marco Reus bredsidet inn 2– 1 fra kloss hold etter pasning fra Ilkay Gündogan.

Reus var også mannen bak 3– 1 etter 31 minutter. Etter nydelig angrepsspill var det Reus som til slutt bredsidet ballen opp i nettaket, også denne gangen fra kloss hold.

Fem minutter før pause ble det 4– 1. Etter et balltap av Fredrik Nordkvelle på midten ble det rullet opp et angrep som japanske Shinji Kagawa satte kontant i mål. Det gikk kort og godt for fort for seg for Odd på alle de tre siste scoringene før pause. Odd ble til tider utspilt etter alle kunstens regler.

Mer Reus

Seks minutter hvilen ble det 5– 1. Ilkay Gündogan skjøt ballen hardt i mål via Odd-keeper Sondre Rossbach som mer eller mindre bokset ballen i eget nett. 6– 1 kom etter Reus' tredje for dagen. Henrik Mkhitaryan bidro med sin andre målgivende for dagen.

Selv om Odd var sjanseløse mot sterke Odd, så skal laget ha for at de klarte å score totalt fem mål mot Dortmund. Også i Dortmund var Odd effektive da de fikk sjansen. I det 65. minuttet fikk Odd en fin kontringsmulighet, og et flott angrep ble avsluttet med at Oliver Berg scoret.

I kampens siste minutt fastsatte Shinji Kagawa sluttresultatet til 7– 2.