Kupper'n vil beholde milløpet i EM

Knut «Kupper'n» Johannesen liker ikke at milløpet blir byttet ut med 1000 meter i skøyte-EM.
Knut «Kupper'n» Johannesen liker ikke at milløpet blir byttet ut med 1000 meter i skøyte-EM. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tradisjonelle 10.000-meteren fjernes fra programmet i EM på skøyter fra 2017. Det liker Håvard Bøkko, Sven Kramer og skøytelegenden Knut Johannesen dårlig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Milløpet byttes ut med 1000 meter i mesterskapet, skriver Hamar Arbeiderblad. Dermed blir distansene i EM 500 meter, 1000 meter, 1500 meter og 5000 meter. Håvard Bøkko er ikke fornøyd med vedtaket til Det internasjonale skøyteforbundet (ISU).

– Nå får sprinterne et løpstilbud til, mens langdistanseløperne mister ett. Det er jo 10.000-meteren som skiller gutter fra mannfolk. Jeg frykter for at dette ikke vil slå an blant dem som er glad i skøytesporten. Jeg vil ikke kalle vedtaket skivebom, men jeg tror ikke dette er noe skøytesporten vil tjene på, sier Bøkko til HA.

Kupper'n kritisk

Knut «Kupper'n» Johannesen forstår lite av avgjørelsen om å fjerne distansen.

– Jeg synes det er håpløst. Folk liker å se løperne gå mange runder. Det er da ingen idretter som reduserer de lengste løpene? De løper da både 10.000 meter i friidrett og går fem mil på langrenn. Hvis man skal kutte ut 10.000 meter... Jeg håper de ikke gjør det. Jeg vet ikke hva slags folk som har bestemt dette, men de har vel aldri vært på en skøytebane eller i en trikot, sier skøytelegenden til VG.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kramer vil droppe EM

Heller ikke den nederlandske skøytekongen Sven Kramer synes noe om planene. Han vil ikke lenger gå EM når milløpet fjernes fra programmet.

– Jeg trodde 10.000-meteren skulle byttes med 3000 meter. Å bytte mila med 1000 meter, synes jeg er vel drastisk. Det blir jo på mange måter et sprintmesterskap. Da går jeg ikke, sier Kramer til Hamar Arbeiderblad.

Finn Halvorsen i det norske trenerteamet er heller ikke glad for endringen.

– Vi har nok av korte distanser i alle mesterskap. Skøytesporten burde heller ha orientert seg mot maraton. Jeg ville ikke ha endret løpsprogrammet i den retningen som er gjort, men heller foretrukket en utjevning med et fullgodt tilbud til sprint-, mellom- og langdistanseløperne, sier han.

Bøkko og co. skal fortsatt gå 10.000 meter i allround-VM.