Rodriguez vant – Froome sikret gul trøye

Se massevelten her.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nederlandske Tom Dumoulin var en av flere som måtte bryte Tour de France etter en stygg massevelt mot slutten av den 3. etappen på vei mot Huy mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Joaquim Rodríguez tok seieren på den tredje etappen i Tour de France mandag. Han kjørte fra Chris Froome på de siste meterne, men briten sikret likevel gul trøye.

Alt ble avgjort i den siste bakken, Mur de Huy, inn mot mål på den 159,5 kilometer lange etappen. Froome, Alberto Contador og Rodriguez kjørte i teten opp denne siste bakken, men Contador måtte slippe et stykke før toppen, og dermed ble det en kamp mellom Froome og Rodriguez om etappeseieren. Katjusja-rytteren var sterkest, men Froome var ikke mange meterne bak.

– Det var en tøff dag på sykkelen, og jeg må innrømme at jeg ble litt satt ut da jeg plutselig var alene i teten bare noen meter før mål. Men jeg holdt hodet kaldt, så det gikk bra, sa Rodriguez til TV 2 etter å ha tatt seieren og sikret sin andre etappeseier i Touren totalt sett for eget vedkommende.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er overraskende at jeg sikret den gule trøya. Det hadde jeg ikke ventet. Jeg må derfor takke lagkameratene mine for den hjelpen jeg fikk, sa Chris Froome. Han slo fast at det hadde vært en tøff etappe, og han var sjeleglad han kom seg unna den stygge massevelten vel 50 kilometer før mål.

Cancellara i trøbbel

Etappen var dramatisk med en massevelt i høy fart da det gjensto vel fem mil. Fire ryttere ble så hardt skadd i velten at de måtte bryte, og Fabian Cancellara, som kjørte i den gule ledertrøya, var også innblandet. Han kom seg på sykkelen og fortsatte til mål, men han kjørte med store smerter og ble kraftig frakjørt. Det var en prestasjon av ham i det hele tatt å komme til mål.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sveitseren kom inn nesten 12 minutter etter Rodriguez. Han snakket ikke med noen, men via lagbussen til Trek-laget, ble han kjørt direkte til sykehuset. Lagledelsen fryktet at Touren kunne være over for rytteren som kjørte i den gule trøya mandag, men håpet at det ikke var snakk om noen så alvorlig skade.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det var en stygg velt. Jeg vet ikke hvor mange som gikk ned, men kom meg unna selv, og det er jeg glad for. Det ble ikke gitt noen forklaring på hvorfor de stoppet rittet, sa Tony Martin. Han ligger på annenplassen i sammendraget, ett sekund bak Froome.

Ingenting å kjempe for

Edvald Boasson Hagen ble best av de norske, men heller ikke han var med blant de fremste. Han måtte slippe i den nest siste bakken. Da var det lite krefter igjen.

– Jeg lå et stykke bak da krasjet skjedde og var ikke innblandet, men det var en stygg velt, slo Hagen fast overfor TV 2.

– Det gikk veldig fort da uhellet skjedde, så det var fælt å se på. I det krasjen gikk hadde jeg tenkt å kjøre meg opp, sa Boasson Hagen.

– Det var forferdelig. Jeg var på vei fram og skulle akkurat til å kjøre meg opp. Jeg er veldig glad for at jeg ikke hadde startet opphentingen litt før, sa Boasson Hagen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han mente at det var greit av arrangøren å nøytralisere feltet. Den rundt ti minutter lange pausen ble til fordi det var mangel på tilgjengelige ambulanser. De var alle opptatt på grunn av veltene.

– Det var enda en krasj litt lenger ned, og akkurat da kjentes det greit ut. Hvis du først har startet, er det vanskelig å vite hvor store gruppene skulle være. Det var greit for meg, og de gjorde det for vår egen sikkerhet.

Slik opplevde Boasson Hagen det som skjedde.

– Jeg så bare en stor haug med folk. Jeg var for langt bak. Jeg fulgte bare flokken og gjorde som alle andre. Ellers var det greit gjennomført av meg, det var en vanlig grei og nervøs Tour de France-etappe. Det ble ikke så aller verst. Jeg datt av like før toppen av den andre bakken. Da kjente jeg at det ikke var så mye å kjøre opp med, og da var det like greit å prøve å spare litt til i morgen tirsdag, mente han.

Boasson Hagen ble frakjørt med 2.08 minutter og ble nummer 66.