Islandsk magi i Vålerenga-seier

Elías Már Ómarsson scoret to mål for Vålerenga i seieren over Odd. Foto: Trond Reidar Teigen (NTB scanpix)

Elías Már Ómarsson ble den store helten for Vålerenga med en utrolig soloscoring i 2-1-seieren over Odd søndag kveld.

20-åringen sto for kampens store prestasjon like før slutt. Ómarsson lurte bort Håvard Storbæk med finter hentet fra øverste hylle, stormet mot mål og satte ballen i nærmeste hjørne fra spiss vinkel.

Scoringen var ikke bare av det vakre slaget. Den var også livsviktig for Vålerenga som dermed gikk seirende ut av oppgjøret. Oslolaget er fortsatt ubeseiret på bortebane og har tatt 18 av de 27 poengene som plasserer laget på bronseplass ved halvspilt serie utenfor Ullevaal.

– Jeg hadde ikke noe annet valg enn å finte ham bort, og da jeg så keeperen ta et skritt til siden, skjøt jeg i korthjørnet, sa matchvinneren til C More etter kampen.

Måltyv av rang

Den tidligere Keflavik-spilleren har herjet for Vålerengas annetlag med elleve scoringer på ti kamper, men har så langt ikke fått veldig mange minutter for Kjetil Rekdals førstelag. Søndag tok islendingen virkelig vare på sjansen.

Ómarsson banket inn sin første scoring for Vålerenga etter 22 minutters spill. Simon Larsen slo tunnel på en Odd-forsvarer før han fant Alexander Mathisen, som la et godt innlegg inn foran boksen. Der sto det blåkledde spillere på rekke og rad, men det var Ómarsson som først fikk foten på ballen.

– Det føles helt uvirkelig å score to mål. Jeg er veldig fornøyd med lagets innsats, sa spissen som naturligvis må tåle en sammenligning med tidligere VIF-spiss Vidar Örn Kjartansson.

– Jeg kan ikke si at jeg er veldig lik Vidar. Han er en fantastisk spiss. Forrige sesong scoret han så mange mål. Men det er en drøm å kunne bli så god som ham, sa Ómarsson.

Store sjanser

Det var to offensive lag som møttes i solsteken i Skien denne kvelden. Sjansene haglet foran begge mål, og det kunne fort blitt enda flere scoringer i kampen.

Jonatan Tollås Nation og Ghayas Zahid var begge farlig frempå for bortelaget før Ómarsson satte inn 1-0 i første omgang.

Odd fortsatte å holde trykket oppe til tross for mål imot og kunne fort utlignet i første omgang. Nigerianske Bentley hadde den største sjansen da han ett minutt før pause headet ballen like til side for målet.

Occean-scoring

Etter pause fortsatte vertene der de slapp – i angrep. Og i det 54. minutt fikk Dag-Eilev Fagermos menn endelig lønn for strevet. Thomas Grøgaard slo inn til Olivier Occean, som var høyest av alle og stanget ballen kontant bak Otto Fredrikson. Dette var canadierens femte mål på like mange kamper.

Det var imidlertid en annen måltyv som skulle få all oppmerksomheten. Da Ómarsson scoret like før full tid var det hele kjørt for Odd.

– Jeg er veldig skuffet over tapet. Vi skaper for lite sjanser, og vi scorer for lite på de sjansene vi lager, konkluderte Fagermo.