Mjøndalen må vente på borteseieren

Christian Gauseth scorer for Mjøndalen søndag, men til liten nytte. Aalesund vendte 0-2 ved pause til seier 4-2. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

Mjøndalen ledet 2-0 borte mot Aalesund, men med ti mann i 2. omgang ble oppgaven umulig. Leke James (2), Aron Elis Thrándarson og Carl Björk sørget for 4-2 til AaFK søndag.

Mjøndalen har ikke vunnet på bortebane i eliteserien siden Lillestrøm ble slått på Åråsen i september 1992.

Syv bortekamper i eliteseriecomebacket har gitt fire uavgjorte og tre tap. Det så lyst etter at Christian Gauseth og Joakim Solberg Olsen ga MIF tomålsledelse til pause, men en pigg James sørget for at AaFK kom tilbake til 2-2, mens en umarkert Thrándarson ordnet 3-2 to minutter før slutt. På overtid headet innbytter Carl Björk inn 4-2.

Etter en elendig første omgang, våknet vertene for fullt. De fikk også drahjelp av et strengt rødt kort til Mjøndalens Kinny Grewal. Backen, som hadde spilt en meget god kamp, fikk to raske gule kort etter at timen var spilt. Det andre var veldig strengt.

På gaffelen

Med én mann mindre ble det store rom i Mjøndalen-forsvaret. Aalesund hadde bare vunnet én av sine siste seks kamper, mens Mjøndalen nå står med syv kamper uten seier.

– Den var tung. Utrolig bittert. Vi hadde dem såpass på gaffelen. Vi ble fratatt ballen for ofte, fikk overganger mot og gule kort, og til slutt baklengs. Jeg er skuffet over at vi ikke er mer solide defensivt, sa MIF-trener Vegard Hansen til CMore.

Han var mektig skuffet. Alagie Sosseh burde gitt Mjøndalen ledelsen 3-1 like før laget ble reduser til ti mann.

– Hadde vi fått 3-1 der, ville det blitt langt frem for dem. Vi ødela i stor grad for oss selv i dag. Det er smertefullt og gjør veldig vondt for oss nå, sukket Hansen.

Nattsvart

Større var gleden i AaFK.

– Det er fotball på sitt beste. Det var svarte natten, og så eksploderte det i lidenskap og løpsvilje. En fantastisk vilje til å vinne en fotballkamp. Ekstremt viktig for oss med tre poeng, sa AaFK-trener Trond Fredriksen til CMore.

– Vi visste dette var en ekstremt viktig kamp for oss. Den kunne gi oss luke til lagene bak og heng på dem over oss, la han til.

Gauseth, som sto i mistenkt offsideposisjon, ga MIF ledelsen fra kort hold allerede etter fem minutter. Det var moldenserens fjerde seriemål i år. Leke James burde utlignet kort tid etter da Ivar Andreas Forn i MIF-buret rotet.

Første eliteseriemål

Mjøndalens kaptein Joakim Solberg Olsen doblet til 2-0 etter 37 minutter med sitt første eliteseriemål. Mannen fra Krokstadelva scoret fra 15 meter etter at vertene aldri fikk klarert en dødball.

Rett før Grewal ble utvist burde Alagie Sosseh gitt gjestene 3-1, men i stedet skulle de oransjekledde vertene slå nådeløst tilbake. Vertene fikk et mål annullert før James ordnet 2-2 etter 83 minutter. Han styrte inn et vakkert innlegg fra Akeem Latifu. Etter 88 minutter serverte Björk da Thrándarson sendte Aalesund foran for første gang i kampen. Og på overtid kunne Björk selv score.