Godsets ti mann herjet med Viking

Bismark Boateng ble utvist før pause, men Strømsgodset vant likevel 4-1 over Viking i eliteserien søndag. Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix) Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Strømsgodset leverte tett opp mot årsbeste da Viking ble feid av banen søndag. Til tross for mer enn én omgang med ti mann, vant drammenslaget hele 4-1.

Godset meldte seg for alvor på i medaljekampen med en glimrende kamp mot formsterke Viking. Men en kombinasjon av fart, presisjon og enorm aggressivitet kjørte Strømsgodset over siddisene, selv om vertene spilte lange perioder med ti spillere på banen etter Bismark Boatengs røde kort. Han forærte også Viking deres mål, så det var en kamp å glemme for midtbanespilleren.

Det tok bare fire minutter før det første målet kom på Marienlyst, og det var en kjempetabbe som førte til scoringen.

Boateng slo en upresis støttepasning bak eget forsvar, og Vikings Suleiman Abdullahi oppfattet situasjonen raskt. Spissen kom helt alene med Espen Bugge Pettersen og satte ballen i mål under keeperen.

Det tok ikke lange tiden før hjemmelaget slo tilbake. Etter ti minutter fant Øyvind Storflor lagkamerat Marvin Ogunjimi med en strålende pasning i bakrom, og til tross for spiss vinkel gjorde Godsets spiss ingen feil.

Hjemmelaget var i det hele tatt svært farlig de første 25 minuttene, og etter kvarteret var kampen vendt.

Igjen var det Ogunjimi som fant nettet. Martin Ovenstad plukket opp ballen etter en dødball og slo et perfekt innlegg. Der dukket Strømsgodsets nummer 75 opp og stanget ballen i mål. Iven Austbø burde kanskje reddet, men det var uansett en god avslutning.

Direkte rødt kort

Etter 2-1-scoringen hadde begge lag gode muligheter, men resultatet sto seg til pause. Likevel ble det dramatikk, for like før hvilen ble Boateng utvist for en klønete takling av Vikings Karol Mets.

Viking-spillerne omringet dommer Martin Lundby, og etter litt betenkningstid plukket han frem det røde kortet. Da var det hjemmelagets spillere tur til å være rasende. TV-bildene viste at det var en streng avgjørelse.

Utvisingen ga uansett ikke Viking en umiddelbar fordel i annen omgang. Strømsgodset la seg lavt, og bortelaget manglet både tempo og kreativitet fremover på banen. I stedet økte Godset etter en strålende enkeltmannsprestasjon.

Gustav Wikheim, som hadde vært farlig frempå flere ganger, vendte opp midt på Vikings halvdel og avanserte mot mål. Han fyrte av fra like utenfor sekstenmeteren, og skuddet gikk inn bak Austbø. Heller ikke her imponerte burvokteren.

To store Viking-sjanser

Målet virket å slå luften ut av Viking. Like etter var Storflor nær ved å øke igjen, men denne gang traff ballen stolpen.

Det var lite som tydet på at Viking skulle komme tilbake, men i løpet av et par svette minutter var André Danielsen nære på to ganger. Først traff han tverrliggeren fra kloss hold, og like etter tvang høyrebacken Bugge Pettersen ut i full strekk.

Sjansene ble Vikings siste til å spille seg inn i kampen igjen, for like etter punkterte Strømsgodset kampen for godt. Et langt utspill havnet hos Lars-Christopher Vilsvik, og høyrebacken banket ballen i mål bak en svakt plassert Austbø.

Flere mål ble det ikke, til tross for at Godset hadde flere store sjanser på kontring. Viking kunne også pyntet på resultatet, men svake avslutninger ødela.