Greipel vant dramatisk Tour-etappe

Tyske André Greipel vant den 2. etappen av Tour de France. Foto: Benoit Tessier (Reuters / NTB scanpix(
Tyske André Greipel vant den 2. etappen av Tour de France. Foto: Benoit Tessier (Reuters / NTB scanpix( Foto: Benoit Tessier / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

André Greipel var både heldig og dyktig i uværet på 2. etappe i Tour de France. Tyskeren slo konkurrentene i en svært jevn spurt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen slet stort i de krevende forholdene og havnet langt bak da det hele skulle avgjøres i nederlandske Zelande.

Dét gjorde derimot ikke Lotto-rytteren André Greipel, som var sterkest på oppløpet og til slutt kunne juble etter å ha slått Peter Sagan og Fabian Cancellara med få centimeter. Mark Cavendish ble noe overraskende nummer fire i spurten.

Cancellara overtok den gule ledertrøyen, mens Greipel kunne ikle seg den grønne poengtrøyen i rittet.

– Det var en tøff etappe med masse sidevind. Jeg var veldig nervøs på grunn av alt regnet og vinden, men laget mitt var nøkkelfaktoren til suksess i dag, sa Greipel i seiersintervjuet.

Vind skapte problemer

Uværet skapte altså utfordringer for mange av de store kanonene på søndagens etappe i Touren.

Sidevinden og flere fall splittet hovedfeltet rundt 50 kilometer før mål, noe som førte til at Kristoff, flere andre spurtere og sammenlagtfavoritter havnet over minuttet bak gruppen i tet. Nordmannen, som av mange var pekt ut som en av favorittene søndag, hadde dermed ingen sjanse på den 166 kilometer lange etappen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg er skuffet nå. Jeg hadde forventet å være med i den spurten. Jeg følte meg sterk, men det var en taktisk bommert. Det er ikke så mye jeg kan gjøre, sa Kristoff til TV 2 etter etappen.

– Surt

Han forteller at han lenge lå godt an i hovedfeltet, men at seiersmulighetene røk da fem-seks ryttere gikk i bakken.

– Da ga de full gass, og jeg var plutselig i gruppe to. Det var surt, for jeg følte meg bra i dag, sa Kristoff.

Stavanger-mannen trillet over målstreken som 47.-mann, 2.24 minutter etter Greipel. Edvald Boasson Hagen ble nummer 115.