Ajer briljerte da Start knuste Stabæk

Starts Kristoffer Ajer og Stabæks Morten Morisbak Skjønsberg under eliteseriekampen mellom Start og Stabæk på Sparebanken Sør Arena. Foto: Tor Erik Schrøder (NTB scanpix)

Starts 17 år gamle stortalent Kristoffer Ajer scoret to ganger da sørlendingene knuste Stabæk hele 4-1. Seieren gir Start mye pusterom med tanke på bunnstriden.

Ajer strålte og ble kåret til banens beste da Start vant sin annen kamp på rad. Gjestene var på sin side svært svake, og man kan begynne å lure på om de er i ferd med å miste fremdriften i det som så langt har vært en fantastisk sesong.

Foruten Ajer scoret Matthías Vilhjálmsson og Espen Hoff for hjemmelaget. Ole Martin Rindarøy markerte seg også med to fantastiske assist.

Stabæks toppscorer Adama Diomandé scoret Stabæks trøstemål.

Perfekte innlegg

Det var spilt 20 minutter da dagens første scoring kom i Kristiansand. Rindarøy slo et perfekt innlegg på bakre stolpe, og Vilhjálmsson trengte bare å sette bredsiden til.

1-0 så ut til å stå seg til pause, men på overtid doblet Hoff ledelsen for hjemmelaget. Igjen var det Rindarøy som slo et nesten ferdigscoret innlegg.

Stabæk gjorde to bytter i pausen, uten at det hjalp nevneverdig.

Ni minutter ut i omgangen var det Ajers tur til å score. Denne gangen var det Hoffs tur til å slå et strålende innlegg, og en helt umarkert Ajer headet ballen kontant i mål.

Stygg keepertabbe

14 minutter senere ga Diomandé Stabæk håp da han banket inn sitt tiende seriemål for sesongen, men spillet var knapt satt i gang igjen før Start avgjorde kampen for godt.

Stabæk-keeper Mande Sayouba ruset ut i feltet og bommet fullstendig i en duell med Vilhjálmsson. Ajer plukket opp nedfallsfrukten og headet inn sitt annet mål for dagen.

4-1 ble også sluttstillingen, og med tre poeng kan Start så smått begynne å se mot øvre halvdel i stedet for å bekymre seg for nedrykksstriden.