Stokke: – Kjempeskrell hvis RBK går ut

Roar Stokke er svært imponert over Kåre Ingebrigtsens Rosenborg, og tror laget har en god sjanse til å nå gruppespillet i europaligaen.
Roar Stokke er svært imponert over Kåre Ingebrigtsens Rosenborg, og tror laget har en god sjanse til å nå gruppespillet i europaligaen. Foto: Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rosenborg er kjempefavoritter mot Víkingur og bør få en lett match mot færøyske deltidsspillere, men Roar Stokke spår at både Odd og Strømsgodset får knalltøff kamp av østeuropeisk motstand.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Da de norske lagene som skal ut i europaligakvalifiseringen var ferdig med trekningen, var det ingen tvil om at Rosenborg hadde størst grunn til å være fornøyd.

Norske lag har slitt mot såkalt lett motstand i Europa de siste årene, men Víkingur er et lag RBK skal slå.

– Hvis Rosenborg taper, vil det være en av de store skrellene. De møter et lag der en del av spillerne har fulltidsjobb ved siden av. Det er amatører mot proffer, og de er veldig store favoritter, sier Stokke til NTB.

Han er imponert over hva Kåre Ingebrigtsen har fått til med årets utgave av Rosenborg og har tro på at laget kan nå gruppespillet i europaligaen.

– Kåre har fått tilbake smilet på Lerkendal. Han har fått spillerne til å trene veldig hardt, og jeg har forventninger om at Rosenborg kan gi trønderne en høst med god motstand i europaligaens gruppespill, sier Viasat-kommentatoren.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tøft i Øst-Europa

Odd og Strømsgodset har fått langt tøffere motstand i torsdagens kamper.

De skal til Øst-Europa, og Stokke advarer mot å ta lett på lagene, selv om de er ukjente for de fleste.

– Man sier ofte ved trekninger at norske lag kan være fornøyd, men jeg tror nok lagene de møter tenker de har fått overkommelig motstand.

Odd skal ut borte mot moldovske Sheriff, et lag som ble nummer tre i den hjemlige ligaen etter en thrilleravslutning der topp tre hadde lik poengsum.

– De har spillere fra hele verden og har et brasiliansk spisspar som er godt, sier Stokke og sikter til Richardinho og Juninho.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Godset spiller hjemme først mot Partizana Tirana. Heller ikke det blir noen lett kamp, sier Stokke.

– Østeuropeiske lag har gode basisferdigheter og er veldig ofte gode hjemme. Det er også en utfordring at lagene vet lite om hverandre, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Norske lag sliter

I fjor floppet de norske lagene fullstendig i kvalifiseringen til europaligaen.

Molde røk for Zorja, mens Rosenborg og Haugesund tapte for henholdsvis Karabükspor og FK Sarajevo.

Stokke har dekket europeisk toppfotball i en årrekke, og han er ikke i tvil om hva de små klubbene som lykkes i turneringene har som norske lag mangler.

– Det går på ferdigheter. Bare se på Ludogorets som kom til gruppespillet i mesterligaen i fjor, og som spilte bedre enn Liverpool over to kamper. Norske lag snakker ofte om å kompensere med fysikk, men så har lagene de møter nok av det. Internasjonal fotball har tatt noen kvantesprang, sier kommentatoren.