Pedersen reddet Brann på overtid

Marcus Pedersen reddet ett poeng på overtid mot Bærum. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Brann var ille ute mot Bærum, men en scoring på overtid av Marcus Pedersen sørget for 1-1 i 1. divisjon mandag.

– Det var godt å få med ett poeng i stedet for null. Det var vel det som var positivt med dette, sa Pedersen etter kampen.

Statsminister Erna Solberg (H) hadde, i likhet med mange andre Brann-supportere, møtt opp i Sandvika for å støtte laget fra hjembyen. Men da Andreas Aalbu satte inn 1-0 til vertene etter 73 minutter, så det ut til at bergenserne ville reise skuffet hjem.

To minutter på overtid sørget imidlertid Pedersen for poengdeling.

– Vi hadde mulighet til å vinne denne kampen. Det er surt. Jeg føler vi har tapt to poeng i dag, sa Bærum-trener Roar Johansen til NTB.

Tamt

Brann trengte en opptur etter to sure nederlag i det siste: Først det stygge 0-4-tapet for Sogndal og så cupexiten på straffer mot Sarpsborg.

På et fullsatt Sandvika stadion viste ikke bergenserne seg som noen opprykkskandidat. Erik Huseklepp, Marcus Pedersen og resten av Brann-spillerne var tannløse foran mål. Helt til det var spilt 92 minutter. Et langt oppspill ble stusset videre av Azar Karadas til Pedersen, som flikket inn utligningen.

Bærums ledermål kom etter 73 minutter. Andreas Aalbu steg til værs på en corner fra Mounir El Masrouri og stanget ballen i mål.

Aalbu var skuffet etter at seieren glapp.

– Helt j..... Det føles som tap. Nå har vi spilt tre kamper på rad, der vi har rotet det bort. Det var kjedelig, sa han.

Opprykkskandidater

Etter Jervs 0-1-tap for Fredrikstad rykker både Bærum og Brann én plass opp på tabellen. De er nå på 6.- og 7.-plass. Opp til Sandnes Ulf på 2.-plass og direkte opprykksplass skiller det tre poeng.

– Slike kamper som denne blir viktig å vinne fremover. Det er lagene rundt oss som vi må plukke poeng fra. Jeg skulle helst sett at vi fikk tre poeng i dag, men vi var ikke noe bedre enn Bærum og får være fornøyd med poenget vi får, sa Pedersen.

Bærum møter Jerv i neste serierunde søndag. Brann tar imot Kristiansund mandag. Kristiansund og Jerv henger også med i opprykkskampen.

Fredrikstad sørget i siste kamp mandag for å ta tre viktige poeng mot Jerv. Henrik Kjelsrud Johansen scoret kampens eneste mål midtveis i annen omgang. Laget er fortsatt under nedrykksstreken, men har kun målforskjellen opp til trygg grunn.