Boasson Hagen gleder seg til å bruke mestertrøya

Edvald Boasson Hagen får bruke den norske mestertrøya det kommende året. Foto: Stein B. Olsen / NTB scanpix
Edvald Boasson Hagen får bruke den norske mestertrøya det kommende året. Foto: Stein B. Olsen / NTB scanpix Foto: Stein B. Olsen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Edvald Boasson Hagen får ikle seg den norske mesterdrakten i alle ritt han sykler det neste året. Første gang 28-åringen får bruke den er i Tour de France, noe som er god markedsføring for norsk sykkelsport.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med gull på både NM-tempo og -fellesstarten slipper Qhubeka-rytteren å bytte ut mestertrøya i et eneste ritt det neste året.

Rudsbygdingen viste spesielt lovende takter i siste test i fellesstarten før Tour de France starter om fem dager. En imponerende avslutning sikret han gullet.

– Det er utrolig deilig og viktig å kjøre med mestertrøya i Tour de France. Det er deilig å ha begge to, sier Boasson Hagen til NTB.

Markedsføring

1500 meter før mål så det ut til at mestertrøya skulle ende hos Lars Petter Nordhaug eller en av to Joker-ryttere i frontbruddet. Ved hjelp av Sven Erik Bystrøm tok Boasson Hagen igjen trioen og sørget for at norske TV-seere får se de norske fargene på ryggen til proffsyklisten i Frankrike.

– Det er kjempegøy. Flott markedsføring av norsk sykkelsport, og det gjør at folk ser han i feltet. TV-titterne ser ham, tilskuerne langs løypa ser ham. Det skaper begeistring, sier TV 2-ekspert Johan Kaggestad til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sykkelkommentatoren tror at tilstedeværelsen av den norske drakten i det tradisjonsrike treukersrittet øker kunnskapen om norsk sykkelsport i utlandet.

– Det er en flott markering av norsk sykkelsport. De utenlandske kommentatorene vil se trøya og snakke om norsk sykkelsport, sier Kaggestad.

Kristoff imponert

Alexander Kristoff hadde en tung dag søndag i den knallharde NM-løypa og ble nummer ti. 27-åringen sykler også Tour de France. På Lillehammer ble han imponert over landsmann og konkurrent Boasson Hagen.

– Det er fortjent at han vinner i dag. Han var den sterkeste i dag, han var en ganske klar vinner. All ære til Edvald, det virker ut som han er på vei tilbake, sier Kristoff til NTB.