Poengdeling på Åråsen

Olivier Occéan ga Odd ledelsen mot Lillestrøm, men hjemmelaget kom tilbake og klarte uavgjort. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Odd tok nok en gang ledelsen da de møtte Lillestrøm søndag kveld, men som så mange ganger før mistet de ledelsen og måtte tåle poengtap. Moryké Fofana sikret 1-1 fra straffemerket.

Odd og Lillestrøm har vært seriens uavgjortspesialister denne sesongen, så det var ingen overraskelse at det ble poengdeling.

For Odd var det nok irriterende å nok en gang miste ledelsen. Det har vært et stort problem denne sesongen, og har ført til mange poengtap.

Olivier Occéan ga Odd ledelsen i første omgang, men Fofana utlignet fra straffemerket noen minutter etter pause.

Straffen kom etter at Steffen Hagen handset. Dommer Trygve Kjensli var ikke i tvil, og TV-bildene viste at det var en klar hands. Det var riktignok Hagen uenig i.

– Det er billig. Det er ingen hånd som søker ball. Jeg er så vidt borti ballen, men med ham som dommer er det tydeligvis alltid hands, sa Odd-kapteinen til C More.

Flere mål ble det ikke, og dermed spilte Odd uavgjort for sjuende gang denne sesongen. For LSK var det poengdeling nummer seks.

– Jeg synes det var et rettferdig resultat. De er best i første omgang, og jeg var irritert i pausen. Vi var mye bedre i annen omgang, og det var sterkt at vi kom tilbake sa Lillestrøm-trener Rúnar Kristinsson.

Scoret mot gamleklubben

Det var jevnt i de første 45 minuttene, og spillet bølget fram og tilbake.

Odd hadde hatt den største sjansen gjennom Håvard Storbæk, men også Marius Lundemo og Amahl Pellegrino var farlig frampå for vertene.

Det var likevel Odd som tok ledelsen, og det var tidligere LSK-spiss Olivier Occéan som var frampå.

Chukwuma «Bentley» Akabueze dro seg fri på venstrekanten og slo et godt innlegg. Occéan headet ballen i mål via bakken og tverrliggeren, hans femte seriemål denne sesongen.

Det resultatet sto seg til pausen. Lillestrøm må ha brukt hvilen godt, for de framsto som et helt annet lag da annen omgang ble blåst i gang.

Kjemperedning

De gikk ut i høyt tempo og skapte noe hver gang de gikk i angrep, noe som betalte seg etter sju minutter.

Et innlegg mot Pellegrino traff en skliende Steffen Hagen i hånden, og straffesparket var korrekt idømt.

Moryké Fofana, LSKs beste spiller denne sesongen, satte straffen kaldt og rolig i mål.

Odd våknet til liv igjen etter utligningen og skapte flere sjanser utover i omgangen. Ole Jørgen Halvorsen fikk en enorm mulighet fra kloss hold, men hjemmelagets burvokter Arnold Origi avverget med en feberredning.

Mot slutten hadde begge lag halvsjanser, men noen avgjørelse ble det ikke. Det kan nok Lillestrøm være mest fornøyd med, antall sjanser tatt i betraktning.

– En god bortekamp av oss, noe av det bedre vi har prestert på Åråsen, men vi klarer ikke å punktere. Jeg er veldig fornøyd med spillerne, sa Dag-Eilev Fagermo etter kampen.