Uavgjort i toppkampen

Alexander Søderlund scoret Rosenborgs mål.
Alexander Søderlund scoret Rosenborgs mål. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Molde fikk med seg ett poeng etter en kjempebrøler av Rosenborg-keeper André Hansen. RBK var nærmest, men med 1-1 er tittelforsvareren fortsatt langt unna tabelltoppen.

Molde er nok uansett ute av gullkampen for godt etter det ene poenget, noe trener Tor Ole Skullerud ikke la skjul på etter kampen overfor C More.

– Vi har ikke sett ut som et gullag. Rosenborg er stabile, og jeg er imponert over det de har gjort, sa han.

Rosenborg-sjef Kåre Ingebrigtsen ville ikke avskrive Molde helt, men er veldig glad for forspranget.

– Jeg vet ikke om de er ute av det, men det er deilig å ha dem så langt bak, sa han.

Ingebrigtsen var bare sånn passe fornøyd med laget etter 1-1-kampen.

– Vi møter et veldig bra lag, jeg synes de er et godt lag. Det er en bra match. Vi skaper mye og burde fått tre poeng, sa han.

Aggressivt Molde

Molde gikk hardt ut mot serielederen, og var langt mer aggressive enn i mange andre kamper denne sesongen.

Både Ola Kamara og Mohamed Elyounoussi skapte problemer for trønderne, men det var Rosenborg som slo til først.

Vegard Forren var uheldig med et innlegg og Pål André Hellands touch fant Alexander Søderlund. Eliteseriens toppscorer hadde gått tre kamper uten mål, men var sikker da sjansen bød seg etter 32 minutter.

Lerkendal eksploderte i glede, men bare minuttet senere ble det snudd til fortvilelse.

Moldes Joona Toivio slo et innlegg som gikk altfor nære Hansen, men keeperen klarte på en eller annen måte å fomle ballen i mål.

Kunne fått straffe

I annen omgang løftet Rosenborg seg, men etter drøye ti minutter var hjemmelaget litt heldig som ikke fikk straffe mot seg.

Kamara ble spilt alene gjennom, men Stefan Strandberg dyttet til spissen som ikke fikk avsluttet. Dommer vinket imidlertid spillet videre, til Molde-spillernes store irritasjon.

– Det kunne vært blåst, sa trener Skullerud etter å ha fått sett situasjonen nærmere.

Også Rosenborg skapte sjanser, og både Mike Jensen og Tobias Mikkelsen kunne scoret. Spesielt Mikkelsen kastet bort et par store muligheter, og mot slutten var Molde heldige som ikke tapte.

Moldes spillere var helt utslitte mot slutten, men klarte å holde unna.

– Vi gikk tomme og klarte ikke å fullføre som jeg ville, sa Skullerud.

Ett poeng var uansett lite verdt for dem, for de er fremdeles elleve poeng bak serielederen, og det er nok for mye med tanke på å forsvare tittelen fra i fjor.