Irritert Carlsen spilte remis mot rivalen

Magnus Carlsen spilte i over fem timer mot Hikaru Nakamura, men klarte «bare» remis.
Magnus Carlsen spilte i over fem timer mot Hikaru Nakamura, men klarte «bare» remis. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Magnus Carlsen hadde lenge initiativet mot Hikaru Nakamura, men måtte ta til takke med remis mot erkefienden. TV 2-ekspert Simen Agdestein likte dårlig Carlsens oppførsel under partiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Carlsen, som spilte med hvite brikker, presset hardt for seieren gjennom hele partiet som varte i over fem timer, men klarte aldri å finte ut Nakamura. Litt over klokken 21 strakk nordmannen endelig fram hånden og avtalte remis med amerikaneren, som sjakkpressen omtaler som «erkerivalen» til Carlsen.

24-åringen fra Bærum fikk underveis i partiet kritikk av TV 2s ekspert Simen Agdestein for å være i overkant arrogant. Agdestein likte dårlig kroppsspråket til Carlsen.

– Nå oppfører han seg litt sløvt, synes jeg. Nå har han litt arrogant kroppsspråk, som egentlig er unødvendig. Enten aksepterer han remis, eller så ... det der ser ikke så bra ut, sa Agdestein i TV 2s sjakkstudio.

Les også: Henrik Carlsen: – Magnus må finne balansen

– På kanten

Carlsens tidligere trener mente at sjakkesset kunne godtatt remis tidligere i partiet, og at det var unødvendig å spille så lenge.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette begynner å bli litt på kanten. Han kan ta remis nå, sa Agdestein blant annet.

Carlsen erkjente etterpå at han spilte ekstra lenge fordi han hadde blitt irritert på Nakamura tidligere i partiet.

– Jeg var litt irritert over at han tilbød meg remis noen trekk etter tidskontrollen. Jeg hadde tenkt å gi ham remisen før, men siden han tilbød da, tenkte jeg at han skulle sitte der selv om det ikke er noe å spille på, sa Carlsen til TV 2 og la til at han likevel var glad for resultatet.

Les også: Magnus Carlsen har kjøpt enebolig i Holmenkollen

Lite magi

Nordmannen, som har slitt stort i turneringen i Stavanger, var tydelig ukomfortabel i starten av spillet.

– Det går litt tregt i toppen. Jeg har ingen god dag, så jeg må trylle for å vinne. Dét har jeg heldigvis klart flere ganger før, sa Carlsen i TV 2-studioets «skrifterom» tidlig i partiet.

Dessverre for Carlsen uteble den store magien, og nordmannen måtte ta til takke med et halvt poeng. Han har nå to poeng og ligger nest sist i Norway Chess.