Jansrud kritisk til ny OL-gren

Kjetil Jansrud har ikke mye til overs for den nye alpine øvelsen i OL.
(Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix)
Kjetil Jansrud har ikke mye til overs for den nye alpine øvelsen i OL. (Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Forrige mandag ble det klart at lagkonkurranse i alpint får innpass i neste vinter-OL. – Tåpelig, sier alpinstjernen Kjetil Jansrud.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den norske 29-åringen er ikke imponert over at Den internasjonale olympiske komité (IOC) sist uke offentliggjorde at lagkonkurransen i alpint står på OL-programmet i Pyeongchang i 2018.

– Jeg synes det er helt tåpelig. Jeg synes ikke det skal være en gren i OL der man kan vinne gull som reserve på et lag. Uavhengig om det er alpint eller i en annen idrett, skal du tenke deg godt om før du innlemmer det i OL, sier Jansrud til NTB.

B-preget norsk lag

I konkurransen kjører to kvinner og to menn på lag i parallellslalåm og man avanserer i et knockout-system. Selve laget består av seks utøvere, men bare fire kjører altså i hver runde.

I VM i 2011 valgte Norge ikke å delta, mens det med et B-preget lag ble tap i åttedelsfinalen i 2013 og tap i kvartfinalen i 2015.

Mange av de største stjernene fra de andre nasjonene har også stått over konkurransen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Når du har utfor og all risikoen du tar på den ene siden av skalaen og det deles ut OL-gull til en reserve der det kjøres et lite strekke med et hopp, synes jeg det blir et stort sprik fra det vi normalt sett gjør, sier super-G-vinneren fra OL i Sotsji.

Fare for metningspunkt

Han mener markedskreftene sannsynligvis er det som har fått disiplinen inn på OL-programmet.

– Jo flere øvelser man klarer å klemme inn i et OL-program, jo mer øker interessen. De prøver jo å skape liv i en disiplin som kan kjøres i byer. Det er jo en del av fornyelsen i idretten, og det forstår jeg.

– Fare for at man også når et metningspunkt?

– Ja, jeg mener det, men heldigvis sitter ikke jeg i markedsavdelingen, så det vet jeg ingenting om, sier han.