Lillestrøm slo Viking

Lillestrøms Moryké Fofana (t.v.) scoret det ene da Viking ble slått 2-1 søndag. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Moryké Fofana og Erling Knudtzon scoret for Lillestrøm da Viking ble slått 2-1 i søndagens senkamp i eliteserien fotball. Veton Berisha nettet for bortelaget.

Fofanas drømmescoring kom sju minutter før pause. Angriperen rundet flere Viking-spillere før han satte ballen mellom stengene.

– Et fint mål, men det viktigste var seieren, sa Fofana beskjedent til TV 2 etter kampen.

Ikke lenge etter doblet Knudtzon ledelsen etter at han plukket opp egen retur og vippet ballen i mål.

I annen omgang skapte Berisha spenning ved å redusere, men nærmere kom aldri Viking.

Selv om Viking presset en del etter pause, skapte Lillestrøm klart mest, og seieren var fortjent.

Svakt forsvarsspill

Hjemmelaget hadde flere store sjanser i første omgang, og det var langt fra ufortjent da Fofana driblet seg gjennom Vikings forsvar og satte inn dagens første etter 38 minutter.

Det var langt fra imponerende forsvarsspill av bortelaget, men ivorianeren viste uansett teknikk, rykk og avslutningsegenskaper på høyt nivå.

1-0 så ut til å holde seg til pause, men på overtid doblet LSK ledelsen. Heller ikke her var det imponerende spill i Vikings bakre rekker.

Knudtzon fyrte løs et skudd Iven Austbø slo rett ut i feltet igjen, og spissen var rask nok til å plukke opp returen. Han vippet ballen elegant over keeper og i nettmaskene.

Etter hvilen var det et langt bedre Viking-lag som kom på banen, og etter kvarteret fikk de belønning.

Bjørn Helge Riise må ta på seg en stor del av skylden for målet. Høyrebacken sov og opphevet offsiden da André Danielsen spilte Berisha gjennom.

Berisha scoret igjen

Før reduseringen hadde bortelaget vært svært nære scoring, men Lillestrøm kunne fått straffe da Amahl Pellegrino gikk ned etter å ha blitt holdt av Yann-Erik de Lanlay.

Vikings spisstalent banket ballen sikkert i mål, hans åttende i serien denne sesongen.

Etter målet jaget Viking utligningen, men det ville seg ikke for rogalendingene.

Samtidig var LSK farlige på kontringer, og kampen sett under ett var seieren fortjent.

Etter en meget tøff sesongstart har Lillestrøm nå vunnet fire av de siste fem, og har en viss kontakt med medaljeplass. De er nummer sju med 18 poeng, plassen og poenget bak Viking.