Arsenal lekte seg til seier i FA-cupen

Arsenal vant FA-cupfinalen mot Aston Villa 3-0. De tok sin 12. cuptriumf i klubbens historie. Foto: Eddie Keogh / Reuters / NTB scanpix.

Arsenal knuste Aston Villa 4-0 i den engelske FA-cupfinalen lørdag. Det var annen gang på rad klubben gikk til topps i turneringen.

London-klubben ble sett på som stor favoritt mot motstanderen fra Birmingham. Arsène Wengers mannskap tok som forventet kommandoen fra start av mot Villa, som imponerte på veien mot Wembley og slo ut Liverpool i semifinalen.

I løpet av den første halvtimen kom hovedstadsklubben til flere sjanser, men oppofrende forsvarsspill, ineffektivitet og en god Shay Given i Aston Villa-buret hindret lenge mål. Det begynte å gjøre «The Gunners»-spillerne frustrerte, men fem minutter før pause kom den forløsende scoringen.

– Vi har vist at vi er et virkelig lag og kan takle press. Jeg gratulerer spillerne, støtteapparatet og fansen. Vi er så glade i kveld, sa Wenger etter kampen.

Walcott-scoring

Theo Walcott viste storform i siste serierunde mot West Bromwich da han gjorde hattrick. Den lynraske spissen ble belønnet med en ny mulighet på topp, foretrukket foran Olivier Giroud, i jakten på et trofé.

– Jeg hadde en vanskelig uke når det gjaldt å plukke laget. Men når tilliten og moralen er god, så hjelper det, sa Wenger.

Valget av Walcott skulle vise seg å være en god avgjørelse av Wenger. Etter 40 minutter ble ballen lagt inn foran mål. Alexis Sánchez vant duellen mot Kieran Richardson og headet på tvers i feltet. Ballen havnet hos Walcott, som banket inn 1-0 fra sju meter.

– Det var fantastisk. Jeg vil takke manageren for å velge meg og for å ha tro på meg. Jeg gjengjeldte det. Jeg mistet finalen i fjor. Å være en del av det i år er en drøm som går i oppfyllelse, sa Walcott.

Fem minutter ut i annen gang ble oppgaven enda vanskeligere for Villa. Sanchez hamret til fra 25 meter, og via tverrliggeren gikk ballen i mål bak Given, som knapt så ballen.

12. tittel

Den regjerende mesteren hadde full kontroll resten av oppgjøret. Villa var ikke i nærheten av å komme inn i finalen igjen, og lufta gikk nærmest helt ut av laget da Per Mertesacker headet inn 3-0 på et hjørnespark etter 62 minutter.

På overtid ga Villa helt opp. Arsenal kombinerte seg fram mot et gående motstanderlag, og to innbyttere samarbeidet om 4-0. Giroud flikket et innlegg fra Alex Oxlade-Chamberlain i mål bak Given.

– Jeg er veldig stolt. Vår klubb gjør det bra, og hvis jeg personlig kan gjøre det bra er det enda bedre. Jeg har to år igjen av kontrakten min, og sulten min er stor. Jeg vil oppnå enda mer, sa Wenger.

Arsenal sikret seg sin 12. FA-cuptriumf med seieren. Forrige sesong ble Hull slått 3-2 etter ekstraomganger. Første gang klubben vant turneringen var i 1930.