Sevilla første klubb til fire titler

Carlos Bacca setter sitt første av to mål i Europaligafinalen mot Dnipro onsdag. Foto: Eddie Keogh / Reuters / NTB scanpix.

Spanske Sevilla vant europaligafinalen med 3-2 over ukrainske Dnipro onsdag. Dermed har klubben vunnet fire Europaliga- og UEFA-cuptitler.

– Det har vært mye hardt arbeid. Hele laget jobbet godt. Vi har hatt vanskeligheter i alle våre kamper. I pausen snakket vi om hvor mye krefter denne turneringer krever av deg. Det handlet om å finne det rette øyeblikket for å avgjøre, sa Sevilla-trener Unai Emery.

– Vi fortjente dette. Nå skal vi feire, sa treneren videre.

Colombianske Carlos Bacca ble kampens forgrunnsfigur med sine to scoringer. Han ble matchvinner med sitt 3-2-mål et drøyt kvarter før slutt. Sevilla jaktet å bli det første laget med fire Europaliga- eller UEFA-cuptitler.

– Jeg vil dedikere denne til Gud og min familie hjemme i Colombia. Dette er en unik opplevelse. Jeg skal nyte det. Jeg var glad for å hjelpe laget med to mål, sa Bacca.

Dnipro tok ledelsen

Tittelforsvarerne fikk derimot en sjokkartet start på kampen. Sju minutter var spilt da Dnipro utnyttet en kjapp overgang. Nikola Kalinic avsluttet den flotte kontringen med å heade ballen i mål.

Sevillas polakk Grzegorz Krychowiak fikk æren av å sette det første målet for Sevilla etter 28 minutter. En kort corner ble slått inn i feltet hvor polakken dro av en oppasser og skjøt et kjapt skudd under Denis Bojko.

Verken forsvarernes eller målvaktens inngripen kan beskyldes for å være helt patent. Tre minutter senere fikk Carlos Bacca en krempasning fra Jose Antonio Reyes som skjærer gjennom Dnipro-forsvaret som kniv i varmt smør. Colombianeren rundet målvakten og satte ballen behersket i mål.

Falt om

Det ukrainske laget avsluttet derimot omgangen best og Ruslan Rotan gjorde kampen spennende igjen da han banket inn utligningen til 2-2 på et utsøkt frispark. Sevilla satte inn et massivt press etter hvilen, men det gikk først snaue halvtimen før Bacca på ny stakk igjennom i midten og banket inn 3-2.

Dnipro-spilleren Matheus falt plutselig om på banen mot slutten av kampen. Han hadde skallet i en duell med en Sevilla-spiller og ble båret av banen.

Sevilla vant turneringen også i 2014 og i 2006 og 2007 (de to siste i den tidligere UEFA-cupen).