Rosenborg med luke i toppen etter snuoperasjon

Stabæks Ville Jalasto t.v. i kampe med Rosenborgs Alexander Toft Søderlund. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix.

Rosenborg har fått et fem poengs forsprang etter en sterk 3-2-seier mot Stabæk på Nadderud mandag.

Bæringene ledet 2-0 etter et kvarter, men serielederen viste styrke ved å snu kampen til seier.

Alexander Søderlund ble den store helten med to mål da Rosenborg tok med seg tre poeng fra toppkampen mot Stabæk mandag.

Hjemmelaget ledet 2-0 etter bare et kvarter etter mål av Adama Diomandé og et selvmål av Mikael Dorsin, men etter sjokkstarten hentet serielederen seg mesterlig inn.

Først reduserte Pål André Helland på straffe etter 39 minutter, og like etterpå utlignet Søderlund.

Etter hvilen fullførte Søderlund comebacket ved å sette inn seiersmålet halvtimen før slutt. Dermed leder trønderne serien, fem poeng foran overraskelseslaget Stabæk.

Slo tilbake

Det hadde bare gått fem minutter da Stabæk tok ledelsen på Nadderud. Cole Grossman fant Diomandé i feltet, og spissen brukte fysikken før han vendte opp og trillet ballen enkelt i mål.

I kampens første minutter virket Rosenborg uorganisert og usikre, og det utnyttet vertene til det fulle.

Da kvarteret var spilt, doblet Stabæk ledelsen og igjen var Dimomandé sentral for hjemmelaget. Han dro seg fri på høyre side av sekstenmeteren og slo inn i feltet. Ballen traff Mikael Dorsin, som satte ballen i eget mål.

Etter 2-0-scoringen fikk Rosenborg bedre kontroll bakover på banen, men skapte lite framover. De spilte seg fram til et par farligheter, men uten at Stabæks keeper Mande Sayouba ble satt på de helt store prøvene.

Det så ut som om 2-0 skulle stå seg til pause, men i løpet av et par hektiske minutter kom det to mål til serielederen.

Først fikk Rosenborg straffe etter at ballen traff hånden til Daniel Granli. Det så strengt ut, men Helland trillet ballen sikkert i mål. Like etter fant Mike Jensen en umarkert Søderlund i feltet, og seriens toppscorer viste ingen nåde. Han banket ballen i mål på halv volley.

Lagene tok pause etter en svært underholdende førsteomgang, og etter hvilen fortsatte dramatikken på Nadderud.

Helland så rødt

Rosenborg virket mer skjerpet, og etter kvarteret var snuoperasjonen fullført. Fredrik Midtsjø stjal ballen fra Kamal Issah. Han fant en ensom Søderlund, og spissen hadde ingen problemer med å sette inn sitt annet og RBKs tredje for dagen.

Etter scoringen gikk mye av luften ut av Stabæk, men de fikk en gylden sjanse til å komme tilbake i kampen etter at Helland fikk to gule kort på få minutter.

Først etter en albue på Granli, før han fikk kort nummer to for filming. Det så strengt ut, men dommer Svein Oddvar Moen var sikker i sin sak.

Likevel rodde Rosenborg i land seieren, og påførte Stabæks deres første tap siden 12. april.