Gutierrez reddet Newcastle

Jonas Gutierrez jublet sammen med vikarmanager John Carver etter at Newcastle berget plassen i Premier League. Foto: Lee Smith (Reuters / NTB scanpix)

Hull må ta den tunge veien ned fra Premier League. Newcastle sikret plassen i siste runde med 2-0-seieren mot West Ham.

Jonas Gutierrez var arkitekten bak Newcastles seier. I 2014 fikk han påvist testikkelkreft. På imponerende vis har argentineren kjempet seg tilbake på banen. 31-åringens comeback ble toppet med scoring og assist da Newcastle berget plassen.

– Jeg visste ikke om jeg ville komme tilbake på fotballbanen igjen, men her er jeg. Jeg er tilbake og jeg nyter å spille fotball, sa Gutierrez.

Først serverte han da Moussa Sissoko headet inn 1-0 etter 54 minutter. Og fem minutter før slutt satte Gutierrez selv inn 2-0-målet til ellevill jubel. En annen som jublet var Emmanuel Riviere, for Newcastle-spilleren hadde tidligere i kampen misbrukt en stor sjanse.

Hull var avhengig av at Newcastle ga bort poeng samtidig som de selv måtte slå Manchester United.

Steve Bruce' mannskap gjorde et ærlig forsøk, men med to mål annullert for offside ble det en umulig oppgave. Med 0-0 i søndagens møte med United, rykket Hull ned fra Premier League sammen med allerede nedrykksklare Burnley og Queens Park Rangers.

Manchester United fikk Marouane Fellaini utvist mot slutten etter at belgieren stemplet Hulls Paul McShane.