Fire eliteserielag røk ut av cupen

Kjetil Rekdal og Vålerenga er ute av cupen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Eliteserielagene stupte ut av cupens 2. runde onsdag. Vålerenga, Haugesund, Start og Tromsø tapte alle for annendivisjonslag.

Vålerenga stilte noe B-preget mot Gjøvik/Lyn. Det ble kostbart takket være Markus Naglestad, som scoret det eneste målet foran 1785 tilskuere i Gjøvik.

Gjøvik/Lyn står med null poeng etter tre runder i 2. divisjon og 1-7 i målforskjell. Likevel klarte opplendingene å slå ut Kjetil Rekdals mannskap.

– Vi senket oss ned på et nivå som Gjøvik/Lyn er veldig komfortable med. Det er en helt forferdelig følelse. Jeg er forbannet. Dette må få konsekvenser, sa Rekdal til NTB.

– Gutta vet at de må prestere og skjønner at det får konsekvenser om de ikke gjør det. Det gjelder oss i trenerteamet også. Vi kan ikke fronte en spillergruppe som ikke gir alt når det gjelder, fortsatte VIF-treneren.

Ghayas Zahid fikk 35 minutter som innbytter. VIFs playmaker var skuffet.

– Det er ikke mye om si om denne kampen. Å ryke ut nå er en skikkelig drittfølelse. Det er ikke lett å glemme en slik kamp, men det er bare det vi må gjøre, sa han.

Må skjerpe seg

Øyvind Gausdal (2), Preben Skeie og Thomas Zernichow scoret målene da Start ble knust 4-0 av Vennesla-laget Vindbjart, som til daglig spiller i 2. divisjon.

– De var gode, vi var dårlige. Vi slapp dem til for mye, og det er ikke godt nok, sa Start-trener Mons Ivar Mjelde til NTB.

– Vi er nødt til å skjerpe oss til eliteseriekampene, fortsatte Mjelde.

Vindbjart står uten seier på sine tre kamper (alle uavgjort) på nivå tre, men lekte med sin langt mer meritterte motstander onsdag.

– Dette var veldig godt. Vi var mye bedre. Normalt skal Start slå oss, sa tomålsscorer Gausdal.

Herrem senket FKH

Haugesund fikk kjørt seg i Bergen, hvor Fyllingsdalen vant 4-1. Geir André Herrem scoret tre av Fyllingsdalens mål. FKH fikk Mirko Kramaric utvist tidlig i 2. omgang. Heller ikke Fyllingsdalen har imponert i serien denne sesongen. Én seier er alt som har gitt poeng etter tre runder.

– Det var ingenting å utsette på det røde kortet. Derfra og ut var Fyllingsdalen det beste laget. Vi hadde én mulighet i annen omgang, så kom spikeren i kisten med 1-4, sukket FKH-trener Jostein Grindhaug.

Exit for «Gutan»

Tromsø, cupmester i 1986 og 1996, ble onsdag det fjerde eliteserielaget som røk ut i cupens 2. runde. TIL ledet 1-0, men tapte 1-2 for Senja.

Øyvind Garfjell ordnet sensasjonelt avansement med et mektig langskudd i det 90. minutt. Runar Espejord ga Tromsø ledelsen etter 35 minutter, mens Ole-Oscar Ross utlignet tidlig i 2. omgang. Senja sto også med kun én seier i 2. divisjon.

Mjøndalen var også ille ute, men unngikk så vidt å ryke ut i bortekampen mot Ørn Horten. Først etter 120 minutter, 2-2 og en dramatisk straffesparkkonkurranse tok Vegard Hansens gutter seg videre.

Mer Stabæk-moro

De åtte øvrige elitelagene som spilte onsdag vant i ordinær tid. Rosenborg slo Fløya 6-0, mye anført av Tomas Malecs hattrick. Fred Friday scoret to ganger da LSK slo Eidsvold Turn 3-0. Fitim Azemi scoret det eneste målet da Bodø/Glimt slo Mjølner, mens Mats Haakenstad scoret da Sandefjord slo Fram 1-0 i Larvik.

Stabæk fortsetter seiersrekken. Adama Diomande, Giorgi Gorozia og Daniel Granli var målscorerne i 3-1-seieren borte mot KFUM Oslo. Strømsgodset hadde 0-0 til pause mot Kjelsås, men scoret fire mål etter sidebytte på Grefsen stadion.

FFK slått ut

Evigunge Frode Johnsen scoret to ganger da Odd slo Skeid 4-1 i Oslo, mens Leke James scoret to ganger da Aalesunds opptur etter trenerskiftet fortsatte med 5-2 borte mot Strindheim.

Førstedivisjonslaget Brann var i alvorlig trøbbel mot Vard Haugesund, men berget seg etter straffesparkkonkurranse. Verre gikk det med Fredrikstad. Håkon Wibe-Lund er svært presset som trener, og etter 3-4 etter straffer mot Kvik/Halden vokser kritikken.