Juventus tok første stikk

Cristiano Ronaldo la Lionel Messi bak seg på listen over tidenes målgjørere i mesterligaen i fotball tirsdag. Foto: Sergio Perez / Reuters / NTB scanpix.

Carlos Tevez ble matchvinner da Juventus slo Real Madrid 2-1 i den første semifinalekampen i mesterligaen i fotball tirsdag.

Juventus har ikke tapt mer enn fem kamper på eget gress siden laget innviet sin nåværende hjemmearena i 2011. Den statistikken forsvarte laget, men spørsmålet er om ett måls ledelse holder i returkampen i Madrid neste uke.

– Det ble en tøff kamp. Real Madrid kom hit som stor favoritt og er vanskelige å slå. Sånn sett var dette en taktisk seier. Vi vant fortjent, sa Carlos Tevez til Viasat etter kampen.

Lagkamerat Patrice Evra sa seg enig.

– Det er alltid vanskelig å spille mot Madrid. Sånn sett gjorde vi en strålende kamp. Vi fortjente å vinne. Nå er 50 prosent av jobben gjort. Resten må vi gjøre i Madrid, sa han.

Klar taktikk

Evra innrømmet at det italienske mesterlaget med vilje la seg svært lavt med hele laget.

– Denne taktikken har vi brukt mot mange lag. Det viktigste for oss er å vinne, sa Evra.

Juventus satte press på gjestene fra Madrid og fikk betalt allerede etter åtte minutter. Midtbanespiller Claudio Marchisio slo en strålende stikker til Carlos Tevez, som med en god avslutning tvang Real Madrid-keeper Iker Casillas til å gi retur. Den trillet spissmakker Alvaro Morata enkelt inn i det tomme målet.

Real Madrid-forsvarerne vinket på offside, men TV-bildene viste at målet trolig ble korrekt godkjent.

Ronaldo slo tilbake

Etter ledermålet la Juventus seg lavt i banen med hele laget og forsøkte å gjøre livet surt for Real Madrids stjernegalleri. Det lyktes ikke laget med i mer enn drøye 20 minutter. Da ble James Rodríguez frispilt i straffefeltet, og colombianerens presise innlegg havnet på hodet til Cristiano Ronaldo nærmest på målstreken. Portugiseren kunne ikke unngå å utligne.

Målet var Ronaldos 76. i mesterligakamper, hvilket betyr at portugiseren er turneringens mestscorende spiller gjennom tidene. Barcelonas Lionel Messi følger nærmest med 75.

Fem minutter før pause var gjestene centimeter fra å ta ledelsen da Rodriguez stupheadet Iscos gode innlegg fra venstre i tverrliggeren over Juventus-keeper Gianluigi Buffon.

Klønete av Carvajal

12 minutter ut i annen omgang fortsatte dramatikken i Torino. En Juventus-kontring endte med at Carlos Tevez ble lagt i bakken på særdeles klønete vis av Real-forsvarer Dani Carvajal. Det påfølgende straffesparket satte argentineren selv enkelt i mål. Målet var det sjuende for Tevez i denne sesongens mesterliga.

Real Madrid hadde ballen mest og presset på for en utligning mot slutten av kampen, men Juventus-spillerne dannet en solid forsvarsmur og sto imot.

Dermed må Cristiano Ronaldo og hans lagkamerater vinne returmøtet i Madrid dersom det skal bli finalespill i Berlin 6. juni. Real Madrid-spissen spilte for øvrig sin 54. sluttspillkamp i mesterligaen tirsdag. Bare lagkamerat Iker Casillas har like mange.

Barcelona og Bayern München møtes i den andre semifinalen på Camp Nou onsdag.