Ancelotti tar ikke lett på Juventus

Real Madrid-trener Carlo Ancelotti er optimist foran tirsdagens kamp. (Foto: Max Rossi / Reuters / NTB scanpix)

Real Madrid-trener Carlo Ancelotti vil ikke høre snakk om at laget hans er storfavoritt foran mesterligasemifinalen mot Juventus.

Tirsdag møtes lagene til det første semifinalemøtet i Torino. Flere fotballeksperter har tatt til orde for at regjerende mester Real Madrid allerede der kommer til å koble et grep om duellen.

Carlo Ancelotti, som ledet nettopp Juventus i to år i starten på sin trenerkarriere, avviser imidlertid den slags prat.

– Hvis du kommer til semifinalen i mesterligaen, betyr det at du fortjener det. Det er bare fire lag igjen i turneringen nå, og alle har sjansen til å vinne, sier han.

– Dette er mesternes turnering, og den som våger vinner, mens den som viser frykt taper, tilføyer han.

God statistikk

Real Madrid, som må klare seg uten den skadde spissen Karim Benzema tirsdag, har møtt Juventus 16 ganger i europeisk sammenheng. Til sammen har lagene spilt formidable 20 europeiske finaler.

Den store forskjellen er at Real har vunnet ti trofeer, mens Juventus kun har gått seirende ut av to av sine mesterligafinaler. Triumfene kom i 1996 og 1985.

Høsten 2013 møttes lagene i gruppespillet i mesterligaen. Den gangen endte kampen i Torino 2-2. Carlo Ancelotti hevder hans menn ikke tar noe for gitt denne gangen heller.

I form

– De vant ligaen sist lørdag, så de spiller med stor selvtillit i øyeblikket. De har mange virkelig gode spillere, og det er den fremste styrken i laget, sier han.

– Juve har i tillegg en god historie i Europa, så dette kommer ikke til å bli lett, hevder italieneren.

Real Madrid kan bli det første laget i historien som forsvarer en mesterligatriumf. I fjorårets finale ble det 4-1-seier over byrival Atlético Madrid.