Arsenal rundspilte Hull

Alexis Sánchez scoret to ganger for Arsenal. Foto: Andrew Yates / Reuters / NTB scanpix.

Arsenal nekter å gi Manchester City et forsprang i kampen om sølvet i Premier League. Mandag ble Hull slått med 3-1 på bortebane.

Gjestene fra London holdt periodevis lekestue med det nedrykkstruede mannskapet til Steve Bruce.

Det måtte riktignok nesten en halvtimes spill til før det første målet kom. Da ble Alexis Sánchez lagt i bakken utenfor Hulls 16-meter. Frisparket som fulgte satte chileneren selv kontant i mål bak hjemmelagets keeper Steve Harper.

Hull-offensiv

Fem minutter senere måtte samme Harper plukke ball nummer to ut av nettet bak seg. Aaron Ramsey fikk ballen servert i bakrom av lagkamerat Santi Cazorla, og fra god posisjon satte waliseren ballen i mål via en Hull-fot.

Dermed scoret Ramsey mål i sin tredje strake kamp mot Hull.

Waliseren var imidlertid ikke ferdig. Minuttet før pause fant han Sánchez med en vakker pasning i bakrom, og chileneren rundet like godt keeper Harper og trillet ballen inn i det tomme målet.

Etter hvilen kom Hull bedre med. Annenomgang var 11 minutter gammel da Stephen Quinn snek seg inn mellom to Arsenal-forsvarere og headet inn reduseringen. Innlegget fra Ahmed el-Mohamady var førsteklasses.

Plutselig så Hull ut som et helt nytt lag. Offensiven varte imidlertid ikke så lenge som manager Bruce hadde ønsket seg.

Arsenal mot sølv

Mot slutten av kampen overtok Arsenal igjen banespillet og produserte flere store sjanser. Gjestene skulle trolig hatt straffe da innbytter Jack Wilshere avsluttet fra kloss hold i sluttminuttene. Ballen ble stoppet av hånden til Hull-forsvarer James Chester.

Med seieren er Arsenal à poeng med Manchester City i kampen om sølvmedaljene. London-klubben har samtidig én kamp til gode.

Hull står på sin side med begge beina godt plantet i nedrykksstriden. Bare ett poeng skiller ned til Sunderland under streken.