LSK-straffe i fokus på Åråsen

Daniel Fredheim Holm scoret et fenomenalt mål mot erkerival Lillestrøm. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Daniel Fredheim Holm scoret på et vakkert langskudd for Vålerenga, men Johan Andersson reddet 1-1 for LSK på straffespark i lokaloppgjøret søndag.

Etter kampen handlet mye om straffesparket hjemmelaget ble tildelt da Erling Knudtzon gikk i bakken i duell med Simon Larsen midt i annen omgang.

– Vi spilte en dårlig fotballkamp, men den ble jo ødelagt av den straffen. Dommeren så vel at de ikke scoret på sjansene sine, og da ville han gi dem litt hjelp, sa Vålerenga-kaptein Christian Grindheim til C More.

– Grindheim er aldri enig med dommeren, så det er ikke noe nytt, repliserte LSK-kaptein Frode Kippe.

Fredheim Holm-perle

LSK-trener Runar Kristinssons magefølelse sa først at det ikke skulle vært blåst, men etter å ha sett TV-bildene var islendingen mer i tvil. Vålerenga-trener Kjetil Rekdal endte på at dommeren tok feil.

– Jeg skjønner at han blåste, men jeg mener at det ikke var noe straffespark, sa han etter å ha sett situasjonen i reprise.

Kampene mellom Lillestrøm og Vålerenga er aldri uten temperatur og nerve, og søndagens møte mellom rivalene på Åråsen var intet unntak. De første 45 minuttene på Åråsen ble riktignok sjansefattige. Det store høydepunktet sto Daniel Fredheim Holm for etter nøyaktig halvspilt omgang. Vålerenga-veteranen fikk tid og rom utenfor 16-meteren og sendte av gårde en rakett mot krysset som LSK-keeper Arnold Origi ikke var i nærheten av å stoppe.

– Jeg tror ikke jeg har scoret mot LSK før, kan i hvert fall ikke huske det. Det var utrolig deilig å se den fyke inn, sa Fredheim Holm til C More.

LSK kom tilbake

LSK var merkelig tafatt før pause, men fremsto i en helt annen utgave etter hvilen. I løpet av det første kvarteret skapte kanarifuglene et knippe store målsjanser, men et oppofrende Vålerenga-forsvar og en meget god Michael Langer i målet forhindret baklengs.

Målet skulle likevel komme for hjemmelaget. Halve annen omgang var spilt da Erling Knudtzon satte fart gjennom Vålerenga-forsvaret og ble lagt i bakken av keeper Langer. Dommer Ken Henry Johnsen pekte resolutt på straffemerket.

LSK-veteran Johan Andersson gjorde ingen feil og satte inn utligningen. Ufortjent var det definitivt ikke.

Sjansefattig avslutning

Avslutningen av kampen ble ingen stor forestilling. Både LSK og Vålerenga tok færre sjanser offensivt og syntes fornøyde med det ene poenget.

– Vi fortjente utligningen. Det var tett og jevnt, og sånn sett var uavgjort et greit resultat, sa Frode Kippe.

– Et bra resultat for begge lag dersom man ser kampen under ett. Vi slapp oss løs og våget å slippe flere spillere frem i angrep, oppsummerte Runar Kristinsson.

Dermed står LSK fortsatt uten hjemmeseier denne sesongen og er bokført med seks poeng så langt. Vålerenga har på sin side kun sitt ene tap og har 11 poeng etter seks serieomganger.