Liverpool gir ikke opp mesterligaen

Liverpool jager en mesterligabillett. Foto: Darren Staples / Reuters / NTB scanpix.
Liverpool jager en mesterligabillett. Foto: Darren Staples / Reuters / NTB scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Med seier i tirsdagens hengekamp mot Hull har Liverpool heng på fjerdeplassen i Premier League. Adam Lallana øyner håp om mesterligaspill.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Liverpool måtte nøye seg med 0-0 og ett skuffende poeng i bortekampen mot West Bromwich lørdag. Da så det mørkt ut med tanke på å kapre én av de fire plassene som gir mesterligaspill til høsten.

Dagen derpå kom det en hjelpende hånd fra uventet hold. Byrival Evertons nedsabling av Manchester United på Goodison Park (3-0) sørget for at håpet fortsatt lever.

Forutsetningen synes å være at det blir tre poeng borte mot Hull tirsdag. I så fall vil avstanden til Louis van Gaals mannskap være fire poeng når like mange serieomganger gjenstår.

Sterke i troen

Liverpool-spiller Adam Lallana tror fem seirer i sesongavslutningen vil være nok til å sikre mesterligabilletten.

– Dersom vi tar maks poeng i de kampene som gjenstår, er vi veldig uheldige dersom vi ikke blir blant de fire beste. Alt er fortsatt mulig, og da må vi gi alt, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Nå må vi bare reise oss og dra til Hull for å legge så mye press som mulig på de øvrige lagene i toppen, tilføyer midtbanespilleren.

Lallana advarer mot å ta lett på tirsdagens kamp. Der venter et Hull-lag som kjemper for livet for å unngå nedrykk. Lørdag innkasserte mannskapet til Steve Bruce en kruttsterk 2-0-seier borte mot Crystal Palace etter to scoringer av tidligere FC København-spiss Dame N'Doye.

Den seieren løftet Hull opp på 31 poeng, poenget foran Sunderland under streken. En ny seier på hjemmebane tirsdag vil jage nedrykksspøkelset et nytt stykke bort fra klubbens lokaler.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Skryter av Bruce

Adam Lallana insisterer på at Liverpool-spillerne må fokusere på seg selv tirsdag.

– Det blir en tøff kamp, men vi må gå ut og spille vårt eget spill. Forhåpentligvis holder det til tre poeng. Vi ønsker å komme tilbake på vinnersporet så raskt som mulig, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hull kan på sin side finne håp i lagets prestasjoner mot topplagene tidligere denne sesongen. Møtet med Liverpool på Anfield i fjor høst endte 0-0, og det ble også poeng i bortekampene mot Arsenal og Manchester City.

– Vi fikk resultater mot store lag som Arsenal og Liverpool på bortebane. I sånne kamper handler det om å spille med selvtillit, sier Hulls Ahmed el-Mohamady.

Han skryter av måten manager Steve Bruce har løftet spillerne på den siste tiden.

– Han er en erfaren manager og har vært i denne situasjonen før. På trening er han aldri langt nede. Han holder alle fokuserte, glade og positive, sier han.

Hull har et på papiret fryktelig vanskelig kampprogram i avslutningen av årets sesong. Følgende fem kamper gjenstår: Liverpool (h), Arsenal (h), Burnley (h), Tottenham (b), Manchester United (h).