Real Madrid holdt følge med Barcelona

Javier Hernández scoret to mål da Real Madrid vant 4-2 borte mot Celta. (Foto: Miguel Vidal / Reuters / NTB scanpix)

Real Madrid lot ikke Barcelona øke forspranget i den spanske serien. Hovedstadsklubben vant 4-2 borte mot Celta søndag.

Real Madrid fryktet nok slitne bein etter en hard kvartfinalekamp mot Atlético Madrid i midtuka. Da tok Carlo Ancelottis mannskap seg videre til semifinalen etter 1-0 mot byrivalen onsdag.

Søndag var det om å gjøre å holde følge med Barcelona, som før runden allerede hadde en luke på to poeng. Lørdag satte katalanerne press på Real med 2-0-seier mot Espanyol.

– Vi visste at vi måtte vinne i dag etter Barcelonas seier, sa James Rodríguez etter kampen.

Celta sjokkerte Madrid i starten av kampen. Vertene gikk ut i hundre med stor arbeidsinnsats og aggressivitet. Det ga resultater, for etter ni minutter satte Nolito inn 1-0 for hjemmelaget.

Gjestene kom seg fra sjokket, og etter 16 minutter utlignet Toni Kroos. Matchvinneren fra kvartfinalen onsdag, Javier Hernández, sendte serietoeren i føringen åtte minutter senere.

Santi Mina slo tilbake fire minutter etterpå for Celta, men James gjorde at Madrid ledet 3-2 til pause i Vigo. I annen omgang fastsatte Hernández resultatet.

– Vi var veldig skarpe i angrep. Celta hadde gode ferdigheter på midtbanen, men jeg synes vi var mer effektiv i begge 16-meterne, sa James.

Sevilla-seier

Sevilla gikk sin niende kamp på rad uten å tape i La Liga med 2-0-seier hjemme mot Rayo Vallecano søndag.

Torsdag karret klubben seg videre til semifinalen i europaligaen da det ble 2-2 mot Zenit i St. Petersburg. Det ga 4-3-seier sammenlagt.

– Vi er i bemerkelsesverdig form og fullfører sesongen veldig bra. Vi nyter hver kamp nå, og gjør nesten alt skikkelig på banen, sa Iborra.

Søndag fulgte Sevilla opp bragden med å slå Rayo Vallecano 2-0. To scoringer i første omgang sørget for det. Vicente Iborra ga den regjerende europaligamesteren ledelsen etter 16 minutter, og Daniel Carrico ga hjemmefansen mer å juble for da han scoret to minutter før hvilen.

Almeria på trygg grunn

Almeria sikret seg tre viktige poeng i bunnstriden med 2-0-seier over Eibar. Thievy Bifouma og Verza scoret målene.

Seieren gjorde at klubben klatret opp på sikker plass med fem kamper igjen, ettersom Deportivo La Coruña spilte 1-1 borte mot Malaga. Et sterkt resultat av den nedrykkstruede klubben, som havnet under like etter pause da Noureddine Amrabat puttet inn 1-0. Oriol Riera sørget for 1-1.

– Vi må vinne alle våre gjenstående hjemmekamper, pluss en eller to borte, sa Verza.

Deportivo er med 29 poeng to poeng bak sikker grunn. 31 poeng har både Almeria og Eibar på plassene foran.