Sarpsborg og Glimt delte poengene

Bodø/Glimts Fitim Azemi utligner til 1-1 på straffe i eliteseriekampen i fotball mellom Sarpsborg og Bodø/Glimt på Sarpsborg stadion. Det endte med 2-2 mellom de to lagene. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sarpsborg og Bodø/Glimt spilte 2-2 i søndagens eliteseriekamp. Det var nordlendingenes første poeng denne sesongen.

Bodø/Glimt kom bakpå som i tidligere kamper denne sesongen. Det var gått 20 minutter da Sarpsborg-kaptein Ole Heieren Hansen fikk stå fullstendig umarkert inne i Glimt-feltet på en corner. Han trengte ikke engang å hoppe opp for å heade laget sitt i ledelsen.

Gleden varte imidlertid bare et par minutter før gjestene slo tilbake. Glimt-spissen Fitim Azemi ble noe klønete felt av Joachim Thomassen inne i feltet. Årets nykommer fra Follo satte selv straffen i mål og feiret sitt første eliteseriemål.

Dermed har Glimt scoret mål i alle de fire første kampene. Det er imidlertid i det defensive markeringsspillet at laget sliter stort.

Steffen Ernemann viste sin farlige frisparkfot åtte minutter ut i annen omgang. Han løftet ballen over muren, og Glimt-målvakt Lasse Staw rakk ikke fram til ballen før den gikk inn.

Jan Halvor Halvorsens mannskap viste imidlertid god lagmoral og klarte å spille seg til flere gode sjanser, men uttellingen lot vente på seg. En solid Duwayne Kerr i Sarpsborg-målet sto som oftest i veien.

Snaue kvarteret før slutt lyktes gjestene, og Henrik Furebotn sto bak bortelagets annen utligning. Han slo ballen knallhardt inn mot målet, og via Sarpsborg-kaptein Hansen havnet ballen i mål. (©NTB)