Chelsea nærmere ligatittelen

Chelsea imponerte ingen, men tok nok et sterkt bortepoeng da de spilte 0-0 mot Arsenal. London-klubben nærmet seg seriegullet. Foto: John Sibley / Reuters / NTB scanpix.

Den store underholdningen uteble i London-derbyet da det ble 0-0 mellom topplagene Arsenal og Chelsea. Serielederen kan sikre seg ligagullet allerede kommende helg.

Chelsea var ute etter ikke å gi byrivalen muligheten til å ta innpå i sesonginnspurten. Før oppgjøret var det ti poeng mellom klubbene, mens Manchester City la et lite press på Chelsea med sin 3-2-seier mot Aston Villa lørdag. City var ni poeng bak foran søndagens kamp.

Med uavgjort i byderbyet trenger José Mourinhos mannskap kun fem poeng for å bli seriemester i Premier League, med forutsetning at Arsenal vinner sine fem siste kamper. Med Chelsea-seier i hengekampen mot Leicester onsdag vil det mangle bare en seier for José Mourinhos menn, eller ett poengtap for Arsenal, på at gullet er i havn.

Den første omgangen mellom ligarivalene var preget av flere tvilsomme straffesituasjoner. Både Arsenal og Chelsea ropte på straffe de første 45 minuttene, og trolig kunne dommer Michael Oliver blåst ved hele tre anledninger. Kamplederen lot derimot være å blåse i noen av situasjonene.

I annen omgang ble spillet mer oppstykket enn i første del av oppgjøret. Chelsea prøvde å drepe kampen, noe laget lyktes med. Arsenal var likevel svært nær etter 93 minutter. Da hadde hjemmelaget en stor dobbeltsjanse. Først bommet Mesut Özil på ballen fra fem meter, noe også Danny Welbeck, som sto plassert like bak tyskeren, gjorde.

Chelsea-spillerne omfavnet hverandre da dommeren blåste av, vel vitende om at seriemesterskapet i praksis er deres. (©NTB)