Effektivt Everton knuste svakt United

Kevin Mirallas scoret det siste da Everton slo Manchester United 3-0 søndag. Foto: Carl Recine / Reuters / NTB scanpix

Manchester United hadde sjansen til nærmest å sikre plass i neste sesongs mesterliga, men gikk solid på trynet mot Everton. De blå ga seg ikke før måltavla viste 3-0.

– Jeg synes vi fortjente å vinne 3-0 og det sier mye om kampen, sa Everton-manager Roberto Martínez, ifølge BBC.

James McCarthy og John Stones ga hjemmelaget 2-0 til pause, mens innbytter Kevin Mirallas fastsatte resultatet til 3-0 kvarteret før slutt.

United hadde en beksvart dag på jobben, til tross for at laget styrte spillet.

Kampen minnet i det hele tatt om 0-2-tapet borte mot Everton i fjor, i det som ble David Moyes' siste kamp som United-manager.

Tapet var også Uniteds tredje strake på Goodison Park, og samtlige har kommet uten at laget har scoret.

– Dette er den første kampen jeg har sett der motstanderen er mer motivert og aggressiv enn oss. Det er ikke bra, men vi er bare mennesker, sa United-manager Louis van Gaal etter tapet.

Valencia-tabbe

Everton viste tidlig hva kampplanen var, å ligge bakpå og satse på kontringer. Det lyktes vertene med allerede første gang sjansen bød seg.

En United-corner endte i returrommet, og Antonio Valencia ruste inn i en duell med Romelu Lukaku. Høyrebacken klarte ikke å vinne ballen, og det ga Everton en kjempeovergang. Etter hvert klarte McCarthy å komme seg alene med David de Gea, og iren gjorde ingen feil.

Like etter fikk Marouane Fellaini sjansen til å utligne, men belgieren skjøt over fra god posisjon.

United fortsatte å ha ballen, men klarte ikke å skape noe særlig. I stedet var Everton svært effektive. Etter 34 minutter møtte Stones en corner med et perfekt hodestøt, og stopperen scoret med det sitt første seriemål for Everton.

I annen omgang fortsatte kampen i samme spor. United jaget, uten å få uttelling. Kvarteret før slutt satte Everton spikeren i kista.

Lukaku ble spilt gjennom, men var offside. Hele United-forsvaret stoppet opp, men Mirallas var våken og gjorde ingen feil alene med keeper.

United-forsvaret sovnet

Igjen var det Valencia som gjorde feil ved å la Mirallas løpe uhindret gjennom, og høyrebacken hadde i det hele tatt en miserabel dag på jobben.

– Det er veldig skuffende. Vi var nest best fra første til siste minutt, sa United-stopper Chris Smalling.

Dermed må United plutselig se bakover på tabellen med tanke på mesterligaen.

Liverpool er sju poeng bak, men har én kamp til gode. Vinner laget den, kan det bli en ubehagelig sesongavslutning for United.

– Dette er en skikkelig vekker for oss. Vi har fire kamper igjen og må spille mye bedre enn i dag. Vi skal lære av dette, og jeg tror du får se et helt annet United på lørdag, sa Smalling.

Da kommer West Bromwich på besøk, og i verste fall kan Liverpool være poenget bak når det oppgjøret starter.