Superbytte avgjorde for Sandefjord

Lars Bohinen kunne juble for tre nye hjemmepoeng da Sarpsborg 08 ble slått 1-0 i Sandefjord søndag. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix.

Sandefjords Kristoffer Normann Hansen hadde vært på banen i under ett minutt da han scoret 1-0-målet som senket Sarpsborg i eliteserien søndag.

Hansen entret banen i det 64. minutt og rakk neppe å få ned innbytterpulsen før han måtte juble for scoring. Etter et drøyt halvminutt hadde han nemlig brukt sin første touch på å sette 1-0 i nettet bak Duwayne Kerr i Sarpsborg-målet.

Til å gjøre det fikk han god hjelp av nevnte Kerr. Hansens skudd fra skrå vinkel gikk rett på jamaicaneren og så ut til å være keepermat, men Sarpsborgs sisteskanse klarte likevel å kløne ballen over linjen.

– Det var min første touch på ballen, og det er selvfølgelig veldig gøy å komme inn og bidra med mål og sjanser, sa Hansen til CMore etter kampen.

Feilaktig utvisning

Like før spilte dommer Tommy Skjerven en liten hovedrolle, da han ga bortelagets Henrik Ojamaa direkte rødt kort for en takling på Alexander Gabrielsen. Den estiske spissen var sent inne i en takling, men nevnte Skjerven burde nok nøyd seg med gult i den situasjonen.

– Han kom inn med stor fart, men jeg så ikke hvor rent han traff. Det er vanskelig å vurdere om det er gult, oransje eller rødt kort, og det er selvfølgelig vanskelig for dommeren også, sa Sarpsborg-trener Geir Bakke om situasjonen.

Det røde kortet ble uansett stående, og dermed kunne Sandefjord ta mer og mer over på eget naturgress.

Med elleve mot ti mann vasket hjemmelaget fram sjanse etter sjanse, og selv om Sarpsborg var nære på ved et par anledninger, var det aldri noen tvil om hvor poengene skulle ende.

De første 45 minuttene var det hittil lengste gjespet i årets eliteserie. Det florerte av feilpasninger og balltap i begge lag, og kampens første skudd på mål kom ikke før i det 42. minutt.

To av to

Kampens første målsjanse produserte Sarpsborg fire minutter før utvisningen, og den var av det virkelig store slaget. Kristoffer Tokstad skulle bare bredside ballen i mål etter en strålende kontring, men ballen spratt leit for Lørenskog-gutten, og forsøket endte langt over mål.

0-1 der ville gitt et totalt annerledes kampbilde, men i stedet endte det altså med utvisning og mål mot for østfoldingene. Resten av historien kjenner vi, en historie Sandefjord-trener Lars Bohinen er meget tilfreds med.

– Vi fikk det målet vi trengte, og det er ikke så viktig for meg hvordan det kom. Å ligge på 5.-plass à poeng med Molde etter to serierunder hadde jeg gledelig takket ja til før sesongen startet, sa Bohinen.

Dermed gikk Sarpsborg på sitt første tap for sesongen, mens Sandefjord tok sin annen hjemmeseier av to mulige. Vestfoldingene ligger på 5.-plass med sine seks poeng, mens naboene på andre siden av Oslofjorden er på 9.-plass.