Ny uavgjort for LSK

Lillestrøm jubler etter 1-0-ledelse mot Tromsø søndag. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix.

Lillestrøm fortsatte sitt 1-1-rush i eliteserien søndag. Det ble poengdeling også borte mot Tromsø.

Dermed har LSK samme resultat i alle tre kamper så langt denne sesongen. I de to første serierundene møtte Lillestrøm Start (h) og Aalesund (b).

LSK står likevel med bare to poeng etter NFF-straff på grunn av brudd på lisenskravene.

– Dette var et bra poeng for oss. Vi spilte en god 2. omgang, men ikke godt før pause, sa LSK-trener Runar Kristinsson til C More.

Frode Kippe, tilbake etter suspensjon for rødt kort, forlenget en ball med skotuppen etter en drøy halvtime. Den endte på brystet til Erling Knudtzon som ganske enkelt satte inn ledermålet.

Perle

Enda et hakk penere var Gjermund Åsens utligning for Tromsø et par minutter senere. Zdenek Ondrasek var tøff i lufta og headet ballen mot Åsen. Han tok den med på brystet før han sendte inn 1-1.

Marius Lundemo (20) var nærmest å avgjøre kampen. Han ble felt 20 minutter før slutt. Den ettertraktede spilleren tok selv frisparket. Ballen duppet, men ikke nok, og slo rett i tverrliggeren bak Benny Lekström.

Lundemo gjorde mye bra på Alfheim. LSK skal ha sagt nei til et tilbud fra IFK Göteborg på vel 5 millioner kroner i vinter.

Første

For Tromsø ble det årets første poeng etter tap for Sarpsborg (h) og Viking (b) tidligere i april. Åsen har stått for begge TIL-målene så langt.

– Dette var en tett kamp jevnt fordelt med sjanser. Vi må forstå hva eliteserien handler om, sa TIL-trener Steinar Nilsen til C More.

Det var ikke så mye å si på uavgjort søndag. Magnar Ødegaard hadde TILs beste sjanse i annenomgangen.

Noen få minutter før slutt holdt slakt forsvarsspill av LSK til å forære et mål til Ondrasek.

På overtid grisetaklet Marcus Hansson Bjørn Helge Riise. TIL-spilleren kom med begge støvlene mot høyrebeinet til Riise. Det var mer rødt enn gult kort, men dommeren var snill.

LSK får besøk av Stabæk hjemme i neste kamp søndag. Samme dag møter Tromsø Aalesund borte.