Stygg Diomande-skade

Vamouti Diomande fraktes ut på båre etter å ha pådratt seg en alvorlig kneskade i Mjøndalens 1-1-kamp mot Start lørdag. Foto: Jon Olav Nesvold, NTB scanpix.

Mjøndalen fortsetter uten tap i elitecomebacket, men lørdagens 1-1-kamp mot Start ble kostbar. Vamouti Diomande og Ulrik Arneberg fortvant ut med skader.

Diomande er en av MIFs mest skapende krefter. Kantspilleren kan være ute i lang tid etter at han pådro seg det som så ut til å være en svært alvorlig kneskade. Hjemmelagets nummer 14 forlot stadion på båre med sterke smerter. I en periode holdt Diomande fast i keeper Ivar Andreas Forns hånd.

Etter bare tre minutter i annen omgang hadde Diomande ordnet straffesparket som lenge så ut til å bli avgjørende for kampen. Erik Midtgarden skjøt svakt og fikk straffen reddet av tidligere landslagskeeper Håkon Opdal, men på returen fra Start-keeperen var Mads Gundersens raskest – og nådeløs. Han banket inn ledermålet.

Vilhjalmsson berget poeng

Mjøndalen er tilbake i eliteserien for første gang siden 1992. Den gangen vant ikke laget en kamp før i august måned. Nå står laget med fem poeng etter tre kamper.

Men nå kan skader bli en utfordring for en fra før liten tropp. Den solide stopperen Arneberg forsvant ut allerede etter en halvtime. Både Arneberg og Diomande tilhører de beste spillerne hos Nedre Eiker-laget.

Start imponerte ikke voldsomt på bortebane, men reddet ett poeng da Matthías Vilhjálmsson to minutter før slutt tok vare på innbytter Kristoffer Ajers pasning. Det var ikke ufortjent at gjestene sikret ett poeng.

Dermed står begge lagene uten tap etter tre spilte kamper. Før pause burde Christian Gauseth gitt MIF ledelsen etter seks minutter, men han skjøt svakt utenfor fra god posisjon. Nærmest mål de første 45 var Ole Martin Rindarøy, Start-backen skjøt et frispark i stolpen fire minutter før pause.

Groggy Forn

I den situasjonen stupte Mjøndalen-keeper Ivar Andreas Forn inn i stolpen. Han trengte medisinsk hjelp, men reiste seg etter noen groggy minutter.

Diomandes skade gjorde at det ble lagt til hele ni minutter, men det var ikke nok tilleggstid til at noen av lagene maktet å sette inn et vinnermål i vårværet, selv om Start var farlig nær da Vilhjalmsson avsluttet i utsiden av stolpen.

Lagene hadde ikke møttes på øverste nivå siden 1992. Da vant Mjøndalen 1-0. I den kampen var en vitne til en sjelden trenerduell mellom to brødre. Boye (MIF) og Brede (Start) Skistad ledet hver sin klubb.