Hetland ny landslagstrener

Tor-Arne Hetland er ansatt som ny landslagstrener. Foto: Lise Åserud / SCANPIX
Tor-Arne Hetland er ansatt som ny landslagstrener. Foto: Lise Åserud / SCANPIX
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tor-Arne Hetland er ansatt som ny landslagstrener i langrenn. Han skal samarbeide tett med hovedtrener Trond Nystad på allroundlandslaget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Fakta om Tor-Arne Hetland:

* Født: 12. januar 1974 (41 år)

* Fra: Egersund

* Yrke: Langrennstrener

* Trenerkarriere: Landslagstrener i Tyskland, Sveits og Canada.

* Aktuell: Ble onsdag presentert som ny norsk landslagstrener i langrenn.

* Meritter som aktiv:

* Mesterskap: 1 OL-gull (2002), 3 VM-gull (2001, 2001, 2005), 5 NM-gull (2000, 2001, 2001, 2004, 2008).

* Tidenes første OL-gull i sprint i Salt Lake City (2002).

* Tidenes første VM-gull i sprint i Lahti (2001).

* Tidenes første verdenscupseier i sprint i Reit im Winkl (1996).

* 13 individuelle verdenscupseirer.

– Vi har hatt samtaler med Tor-Arne en liten stund med tanke på en erstatter for Steinar Mundal. Han har samlet mye erfaring i utlandet med gode resultater. Han er ambisiøs, og planen på sikt er kanskje at han skal ta over som hovedtrener for allroundlaget når Trond trekker seg tilbake, sier landslagssjef Vidar Løfshus til NTB.

41-åringen ga seg som aktiv langrennsløper etter 2009-sesongen. I løpet av sin karriere vant han tre VM-gull og ett OL-gull. Han sikret også fem NM-gull mellom 2000 og 2008.

De siste sesongene har Hetland vært landslagstrener i Tyskland, Sveits og Canada. Rogalendingen har utdannelse som diplomtrener fra Sveits. Det tilsvarer topptrenerstudiet i Norge.

– Jeg mener jeg har høstet nok erfaring internasjonalt til å komme hjem til Norge. Nå er jeg klar for min største trenerutfordring, sier Hetland.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Erfaring

Løfshus er klar på hvilke kvaliteter Hetland kan ta med seg inn i det norske langrennsmiljøet.

– Først og fremst er vi nysgjerrige på erfaringen hans fra Tyskland, Sveits og Canada. Alle kjenner jo Tor-Arne som den idrettsutøveren han er og de prestasjonene han har levert. Han har fokus på detaljer og er nøye. Han har absolutt noe å tilføye, ikke minst med tanke på at han vil være i en utfordrerrolle til Trond, sier han.

Til Trondheim

Ifølge landslagssjefen vil Hetland flytte til Trondheim tidlig i høst.

– Det er noe vi har etterlyst lenge. Vi har mange løpere med base i Trondheim, og med Tor-Arne der blir det lettere å følge opp disse fra dag til dag.

– Til tross for at han har vært i mange land, er han ganske fersk som trening. Vi har sett utvikling, og ønsker å fortsette den utviklingen i Norge slik at han er klar for å ta rollen som hovedrollen når den tid kommer. Han er veldig ydmyk på det, fortsetter Løfshus.

– Jeg føler meg privilegert som får jobbe i Norge med så mange gode langrennsløpere. Dette har jeg sett fram til i mange år, og nå får jeg sjansen, forteller Hetland. (©NTB)